Sanne: “Misschien zegt het genoeg dat ik op kamers in eerste instantie geen pannen, maar wel bakvormen had. Oké, dat duurde niet lang, want zonder pannen kom je niet erg ver. Maar zonder springvorm zou ik ook helemaal nergens zijn. Van nostalgische preitaart van mijn moeder – voor mij nooit frietjes op mijn kinderfeestjes – tot taarten voor de hele familie, laag na laag na laag.”

Yvonne: ““Ik ben niet zo van de dure keukentools. Mijn staafmixer van 25 euro gaat al zeven jaar mee en terwijl mijn grote keukenmachine staat te verstoffen in de kast, maakt mijn handmixer overuren. In mijn keuken hoeft het allemaal niet zo fancy en staat vooral het praktische voorop. Ik heb dus niet én een knoflookpers én een kaasrasp én een vijzel, maar één keukentool die het allemaal kan.

Ik kocht dit aardewerken schoteltje vorig jaar tegen op VeggieWorld en gebruik het sindsdien wekelijks. Het geribbelde aardewerk is geschikt voor het raspen van citroenschil, knoflook, gember en harde kazen. Ondanks dat het aardewerk heel makkelijk snijdt door knoflook en harde kazen, voelt het niet scherp aan – in tegenstelling tot veel andere raspen. Hierdoor kun je het hele teentje knoflook raspen en hoef je dus nooit het laatste stukje weg te gooien omdat je bang bent voor een vleugje vinger in je curry. Met een klein kwastje veeg je de rasp uit het schoteltje en daarna spoel je hem af onder de kraan. Als je het niet gebruikt, staat het ook leuk op je aanrecht. Daarmee is het dus toch een beetje fancy, maar vooral praktisch.”

rasp yvonne

Martina: “Er zijn natuurlijk veel spullen waar ik in de keuken niet zonder kan, maar het aanschaffen van de slowcooker zo’n 6 jaar geleden was echt gamechanging. Alle ingrediënten erin stoppen, deksel erop, knopje aan en that’s it. Wat je de komende 8 uur ook gaat doen, binnen- of buitenshuis, ’s avonds ben je hoe dan ook verzekerd van een heerlijke maaltijd. Zo zet ik zelfs op drukke doordeweekse dagen regelmatig gestoofde eend met sinaasappel, romige coq au vin blanc of een botermalse boeuf bourguignon op tafel. Heerlijk om thuis verwelkomd te worden door de heerlijke geur van een verwarmende stoof en gelijk aan te kunnen schuiven!”

Roxanne: “Lastige vraag, maar ik denk dat ik dan toch kies voor mijn blender. Waar ik begon met een goedkoop exemplaar, die overigens al stierf door een pijnboompit toen ik pesto probeerde te maken, kocht ik er begin dit jaar eentje met meer vermogen. Inmiddels maak ik er de lekkerste smoothiebowls, soepen en zelfs cakebeslag in. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vorige week een pastelroze broodrooster heb besteld, dus wie weet wordt mijn geliefde blender binnenkort van de troon gestoten…”