Ik ben Marieke, 24 jaar en ben geboren en getogen in Nijmegen. Vanaf jongs af aan ben ik een echte foodie. Ik ben gek op alles wat met voeding te maken heeft, van het uitpluizen van mijn kast vol kookboeken tot het binge-watchen van mijn favoriete televisieserie Masterchef Australia. Al ben ik zelf geen echte masterchef, gek op eten ben ik wel! Zo kan ik in het weekend al bedenken wat ik elke avond van de week wil gaan eten en denk ik ’s avonds al na over mijn ontbijt. Mijn moeder lacht nog steeds om het feit dat wanneer ik vroeger uit school kwam, ik haar niet begroette met ‘hoi’ maar ‘wat gaan we vanavond eten?’.

Het was voor mijn omgeving dan ook geen verrassing dat ik Food & Business ging studeren. Tijdens mijn studententijd heb ik naast alle kroegen, ook de leukste restaurants in Nijmegen uitgebreid getest. Nog steeds vind ik niks leuker dan gezellig borrelen met vrienden. De Foodies van deze maand is mij dan ook op het lijf geschreven. Mijn favoriete borrelsnack? Bitterballen! Al zijn poffertjes mijn guilty pleasure. Onderaan dit artikel vind je nog drie heerlijke borrelhapjes waar ik gek op ben.

Toen ik de vacature bij Foodies voorbij zag komen, wist ik gelijk: dit is mijn droombaan! Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik hoorde dat ik was aangenomen bij mijn favoriete tijdschrift. Met een glimlach op mijn gezicht ben ik mijn eerste artikel aan het tikken en ik kan niet wachten om samen met de redactie jullie te gaan voorzien van de lekkerste recepten en inspirerende artikelen.

Liefs,
Marieke

 

Gefrituurde risottoballetjes

vega snacks Gefrituurde risottoballetjes

 

Gegrilde babymais met tomatensalsa

Mexicaans borrelen Gegrilde babymais met tomatensalsa

 

Nacho’s

nachos met kaas