Vakantie-napret bestaat voor ons uit mooie vakantieherinneringen ophalen, maar ook genieten van Nederlands eten dat je in het buitenland hebt gemist. Dit zijn de gerechten waar wij na wekenlang van huis naar verlangen. Van oer-Hollandse pindakaas tot pasta en zeevruchten uit de Noordzee.

Sanne’s favoriet: brownies met pindakaasfudge

“Ik vraag me af waarom ik er niet veel eerder op gekomen ben: zelf pindakaas maken. Het enige wat je nodig hebt is geduld en een keukenmachine. Pak een hoeveelheid ongezouten pinda’s en maal ze fijn. Eventueel een klein beetje olie erbij en klaar. Lekker op een snee witbrood of in een van onze pindakaasrecepten zoals brownies met pindakaasfudge bijvoorbeeld.”

“Vroeger met vriendinnetjes had ik zelfs een heuse pindakaas-rap.”

pindakaasfudge

Emil’s favoriet: Pasta met ansjovis en zwarte olijven

“Van de pasta’s in dit nummer was ik geïntrigeerd door de pasta met olijven, ui, ansjovis en tijm. Ik denk vooral omdat het me zoet leek, dan heb je mij sowieso. En ja, hij is erg zoet, maar juist door de tijm heeft deze pasta iets verrassends extra’s. Probeer zelf maar!”

“Deze pasta met ansjovis leek mij zoet, dan heb je mij sowieso.”

Yvonne’s favoriet: Mosselen met weizenbier en bacon

“Tijdens mijn wandelvakantie in Ierland kwam ik langs een mosselfarm. Meterslange netten hingen in het water om de mosselen te vangen. ‘s Avonds in de pub kon ik niet anders dan zo’n pan verse mosselen bestellen. Met een Guinnesbiertje on the side natuurlijk. Deze mosselen met weizenbier en knapperige bacon doen me terug denken aan mijn vakantie.”

“Mosselen met bacon is een gouden combinatie als je het mij vraagt.”

 

Het foodies septembernummer met daarin het lekkerste uit de lage landen ligt nu in de winkel. Heb jij nog geen exemplaar? Bestel foodies via onze webshop!