Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen:

Een paar artikelen vielen overduidelijk bij jullie in de smaak. Wij stelden een lijstje samen met Foodies’ meest gelezen artikelen van 2021.

1. Zo stel je de perfecte borrelplank samen in 4 simpele stappen

Het populairste artikel van 2021 ging over het samenstellen van dé perfecte borrelplank. En wij snappen goed waarom! Wat is nou leuker dan het weekend goed beginnen met een heerlijke plank vol hapjes? In dit artikel leggen we je uit hoe je de beste borrelplank samenstelt en welke hapjes daarbij niet mogen ontbreken.

Borrelplank hapjes

2. Foodies’ meest gelezen artikelen: hotspots

Ondanks dat we een groot deel van het jaar in lockdown doorbrachten, waren de hotspotlijstjes dit jaar erg populair. Het meest gelezen werd ons lijstje met hotspots in onze eigen stad: Nijmegen. Op zoek naar plekken om uit eten te gaan in een andere stad? Check vooral onze lijstjes voor restaurants in Rotterdam, Den Bosch en Arnhem eens.

Restaurant Arnhem

3. WOW! Dit is waarom je eten nooit in aluminiumfolie moet verpakken

Wist jij dit al? Al lijkt het verpakken van je eten in aluminiumfolie een snelle en makkelijke oplossing als je een stukje pizza overhebt, een restje lasagne in de ovenschaal hebt liggen of een goedgevulde sandwich mee wil nemen, dit kan je beter niet doen. Hoe onschuldig dit ook lijkt, zijn hier serieuze risico’s aan verbonden. Wil je weten waarom je eten beter niet in aluminiumfolie moet verpakken? Foodies legt het uit!

foodies meest gelezen artikelen

4. Wat eet je bij kaasfondue? 32 ideeën 

Dit jaar maakten we het thuis éxtra gezellig. Door te gaan kaasfonduen bijvoorbeeld. Maar wat eet je bij kaasfondue? Wij geven je allemaal lekkere suggesties voor een geslaagde avond.

wat eet je bij kaasfondue

5. Iedereen is in de ban van deze pasta (en ook jij wil hem maken)

TikTok was dit jaar populairder dan ooit. Om één trend konden wij echt niet heen: de baked feta pasta. Wij probeerden hem uit en jullie waren overduidelijk nieuwsgierig. Deze TikTok trend mocht dus niet in het lijstje van Foodies’ meest gelezen artikelen ontbreken.

Pastaqueen tiktok foodies meest gelezen artikelen

6. Agar agar: wat is het en hoe gebruik je het?

Vraag ons niet waarom, maar jullie wilden dit jaar graag weten wat agar agar is en wat je er mee maakt. Ben jij nog niet bekend met dit ingrediënt? Lees dan snel het artikel!

agar agar

7. 10x de meest gezonde oliën en hoe gebruik je ze

Olie, olie, olie… Als het gaat om olie zijn er ontzettend veel soorten om uit te kiezen. We kennen allemaal de olijfolie, maar er zijn veel meer gezonde oliën! Sommige soorten zijn het meest geschikt om mee te bakken en andere oliën zijn gezonder in dressings voor salades. Welke olie is nu het beste voor welk gebruik? Wij leggen het je uit.

gezonde oliën

8. Wat is mascarpone en wat kun je ermee?

Parmezaan, mozzarella en brie worden door de meeste foodies regelmatig gebruikt, maar er zijn ook heerlijke ingrediënten die we minder vaak gebruiken. Zonde, want dit geeft je gerecht nét weer een andere draai. Gelukkig waren jullie nieuwsgierig, ons artikel over mascarpone werd een van Foodies’ meest gelezen artikelen.

mascarpone-bramentartelette

9. Shocking! Dit is het verschil tussen witte en bruine eieren

Witte eieren gebruik je voor het bakken. Die komen niet van scharrelkippen en zijn zeker van mindere kwaliteit dan de bruine eieren. Ze smaken ook een stuk minder lekker. Komt dat je bekend voor? Lees dan het artikel, want niets is minder waar! Het verschil tussen bruine en witte eieren kan nog wel eens een verrassing voor je zijn.

verschil tussen witte en bruine eieren een doosje eieren vol met verschillende kleuren eieren

10. Wat is miso en wat kun je ermee?

Last but not least: ons artikel over miso. Met deze Aziatische smaakmaker werd dit jaar massaal gekookt. En wij snappen goed waarom; in je soep, roerbakgerecht, saus, marinade of dressing en ervaar zelf die heerlijke umamismaak.

Wat is miso?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.