Foodies’ meest gelezen recepten

In een jaar waarin je minder vaak buiten de deur kon eten, werd er thuis vaker gekookt. En dat hebben wij gemerkt. Van sushirijst tot stoofpot, jullie maakten het allemaal. Wij maakten een lijstje van Foodies’ meest gelezen recepten van 2021. Heb jij één van deze populaire recepten al geprobeerd?

1. Basisrecept sushirijst

Heb jij al wel eens zelf sushi gemaakt? Dat is heel erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ons basisrecept voor sushirijst was dit jaar Foodies’ meest gelezen recept. Volg de stappen van het basisrecept gewoon op en je hebt in een handomdraai homemade sushi op tafel staan.

sushirijst

2. Hele kip bereiden

De lekkerste gebraden kip maak je natuurlijk zelf. Jullie lazen dan ook massaal ons recept voor gebraden kip. Probeer het eens, met ons handige stappenplan zet je in no-time een knapperige kippenbout op tafel.

kip five spices

3. Stoofpot van wild zwijn en bier

Niet verrassend dat dit heerlijke recept tot de top 3 behoort. Deze bourgondische stoofpot uit de Belgische keuken met wildzwijnpoulet en abdijbier is gewoonweg gruwelijk lekker. Extra lekker met dikke Belgische frieten erbij.

Stoofpot van wild zwijn en bier

4. Zelf boeren pate maken

Eigenlijk is er niet één recept voor paté. Want iedere Franse charcutier en huisvrouw heeft zijn of haar eigen recept. Alle Fransen zijn er dol op en zelfs in supermarkten zijn vaak meerdere soorten verse paté te koop. Laat je inspireren door ons basisrecept.

pate maken

5. Roux

De basisrecepten werden goed gelezen afgelopen jaar. Zo ook dit recept voor roux. Dit is een mengsel van boter en bloem die de basis vormt van vele sauzen. Als jij weet hoe je een goede roux maakt, kan je volop variëren.

6. Pastéis de Nata

Misschien konden we dit jaar wat minder op vakantie, de smaak ervan zijn we niet vergeten. Voor degene die zijn gezwicht voor de Pastéis de Nata en Pastéis de Belem in Lissabon maakten we dit recept. Met een goed hete oven kun je ook zelf met de custardcakes aan de slag. De originele zijn niet te evenaren, maar dit recept komt dicht in de buurt!

pastel de nata

7. Sloppy joe ovenschotel

Dat dit recept veel werd gelezen, is niet verrassend. Je hoeft alleen maar de foto te kijken en het water begint je al in de mond te lopen. Toch?!

Sloppy joe ovenschotel

8. Appel crumble

Met een lekkere crumble, zit je altijd goed. Snel, makkelijk en zo ontzettend lekker! Met ons recept maak je een ouderwetse warme zoetzure apple crumble, een lekker makkelijk dessert voor een gure herfstdag of als afsluiting van een gezellig kerstdiner.

apple crumble meest gelezen recepten

9. Varkensrack met whisky en bruine suiker

Ook de barbecue ging dit jaar aan! Dit recept voor varkensrack met whisky en bruine suiker behoort tot Foodies’ meest gelezen recepten van 2021. Gruwelijk lekker in combinatie met zoete aardappelen.

varkensrack meest gelezen recepten

10. Zelf ricotta maken van volle melk

Last but not least in het rijtje van meest gelezen Foodies recepten: het recept voor ricotta was ook waanzinnig populair afgelopen jaar. Technisch gezien is dit alleen geen echte ricotta; die wordt gemaakt van wei, een restproduct van de kaasproductie. Omdat het lastig is om aan wei te komen en de ricotta-opbrengst hiervan erg laag is, maken wij ricotta van volle melk. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om ricotta in de winkel te kopen.

zelf ricotta maken

Lees ook: Dit zijn Foodies’ meest gelezen artikelen van 2021

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.