Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
willem

Prik je tijdens de bereiding met een vork in het vlees, dan zullen er altijd vleessappen verloren gaan. En dat moet je nu net voorkomen als je wil genieten van een mals en sappig stukje vlees. Pak het vlees daarom voorzichtig met een tang uit de pan in plaats van met een vork.

In de zomermaanden (of eigenlijk wanneer het weer het ook maar toelaat) kan ik geen genoeg krijgen van mijn keramische barbecue. Ik kan er bijna alles op maken wat binnen in de keuken ook kan. Ook met een gewone barbecue kun je meer dan je denkt! Vul bijvoorbeeld eens alleen de zijkanten van je barbecue met kolen en laat het midden vrij. Zo kun je op dat middenstuk ‘indirect’ grillen. Doe de deksel op de barbecue en laat het vlees langzaam garen. Je weet niet wat je proeft!

Appelflappen, randen van taart en gebakjes en ander deeg dat je in de oven bakt, besmeer je met wat eidooier voor een mooie glans. Blijk je geen eieren in huis te hebben of vind je het zonde om een heel te scheiden? Gebruik dan een beetje koffiemelk en strijk het met een kwastje over het deeg voor net eenzelfde mooie glanslaag.

De tijd van taarten boordevol zomerfruit is aangebroken. Omdat het fruit soms wat vocht verliest, loop je het risico dat je knapperige taartbodem al snel verandert in een zompige koek. Strooi daarom bij het bakken van je bodem paneer– of notenmeel over de bodem. Dit absorbeert vocht en zorgt ervoor dat je taartbodem langer goed blijft.