Stoer, vernieuwend en eigenzinnig. Zo zijn ze ook in de keuken. Deze vrouwen laten elke dag weer zien hoe het hoort. Een gemene noemer: lef, passie en heel veel doorzettingsvermogen. Een greep uit een grote groep vrouwen uit de keuken, die van ons mag blijven groeien!

Nel Schellekens

Nel Schellekens kookt al 25 jaar vol passie vanuit het principe dat je eet wat er van het land komt. Ze maakte het boek “Van kop tot kont”. 0% waste, 100% taste. Wij zijn fan!
https://www.instagram.com/p/BoV6pTPi1qJ/

Nigella Lawson

De queen van de televisie hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Al keken we niet alleen voor haar heerlijke recepten, dat prachtige accent en die gracieuze manier van koken was geweldig om naar te kijken. Nigella liet het zo makkelijk overkomen en dankzij haar zijn we onze eigen Nigella gaan vinden in de keuken. We kijken dan ook maar graag naar al die herhaling van Nigella!

Julia Child

Natuurlijk hoort Julia Child in dit rijtje, de Amerikaanse die de wereld op zijn kop zette met haar charmante introductie van de Franse keuken. Ze schreef het boek Mastering the art of French cooking, die nog steeds veel wordt gebruikt en gekocht. De Amerikaanse was 37 toen ze haar passie voor koken ontdekte. Te laat denk je? Welnee, zoals Julia zei ‘Find something you’re passionate about and keep tremendously interested in it’.

?DRUMROLL PLEASE? Issue seven of Bravery will feature American cook, TV personality, and author, Julia Child! Julia is credited with bringing French cuisine to American kitchens in a simple, accessible way. She inspired many people in America to make delicious food using fresh ingredients. Julia grew up in a privileged, wealthy family. She loved to eat, have fun, and try new things. From writing advertisements and applying to join the Navy (she was turned away because she was too tall), to working in a top secret government agency, Julia tried her hand at many different things. It wasn’t until she moved to France with her husband, Paul, that she discovered her true passion. After eating a life-changing meal in a French restaurant, Julia decided she wanted to learn how to cook. Up until that point, she had never cooked—she didn’t even know how to read a recipe! Julia was 37 years old. She enrolled in one of France’s top cooking schools, then went on to become one of the most celebrated chefs in America and wrote one of the most influential cookbooks in history. She also became the first woman to host her own cooking show on television. Julia was optimistic, joyful, and determined. She would cook a recipe dozens of times or chop a hundred onions to get the chop just right. She never settled for less than her best. Issue seven is shaping up to be bright and colorful, full of food, cooking, and fun! It is set to be released in late May. Both of us (Ashley + Elyse) love to cook and try new recipes, so we’ve selfishly wanted to do this issue for a long time. We’re excited! Tag someone who won’t want to miss it! ? Paul Child #juliachild #cooking #masteringtheartoffrenchcooking #kidsmagazine

A post shared by Bravery Magazine™ (@bravery_mag) on

Miljuschka Witzenhausen

Tv-chef, schrijver, presentatrice en door zichzelf vernoemd ‘cheesecakequeen’. En terecht, Miljuschka kan alles. Onlangs bracht ze haar eigen servieslijn uit en maakte prachtige opnames in Japan voor haar programma ‘Miljuschka in Japan’.
https://www.instagram.com/p/ButBXHhhcOx/

Anne-Sophie Pic

De eerste vrouw die werd verkozen tot ‘Chef van het jaar’ door de Michelingids. Pic is chef-kok van het familierestaurant ‘La Maison Pic’ in Valence. Sinds 1934 runde haar grootvader het restaurant André Pic. Daaropvolgend nam haar vader het restaurant over, Jacques Pic. Hij mocht de derde ster bevestigen voor La Maison Pic. In 2007 nam Anne-Sophie het stokje over, nu runt zij het Anne-Sophie PIC – the restaurant nog steeds erg succesvol. Deze vrouw is goals!

Dominique Crenn

Een van de meest inspirerende vrouwen in dit rijtje is Dominique. De Franse runt meerdere restaurants in San Francisco waaronder Atelier Crenn, Petit Crenn en Bar Crenn. Dominique: “I was fascinated by the way people were moving and the way they were talking to each other. The elegance of it. The detail of it. And I loved it and I told my mom I want to be a chef.” Met Atelier haalde ze 20 jaar later twee sterren binnen…

Ana Ros

Haar carrière nam een lift als diplomaat toen het familiebedrijf werd doorgegeven. Ana hoefde niet lang na te denken. Haar man (sommelier) zou de voorkant doen en zij zou de keuken gaan runnen. Ervaring als chef had ze niet, dus dat leerde ze zichzelf wel aan. Ze kreeg hulp en doet cursussen, nu runt ze het beste restaurant van Slovenië: Hisa Franko. Badass!
https://www.instagram.com/p/Bdn0IKuFI74/
Beeld: Jorge Zapata on Unsplash