Koriander, je bent er een liefhebber van of je hebt er een hekel aan. Een middenweg lijkt er haast niet te bestaan. Dit specifiek smakende kruid wordt vooral gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië. Koriander kan een beetje naar zeep smaken, maar ook naar een combinatie tussen peterselie en citroen. Het schijnt dat het zelfs genetisch bepaald is of je koriander lekker vindt of niet. Strooi de blaadjes van verse koriander eens als garnering over de zuurkool met mango en spekjes uit de snelle recepten van Foodies februari (pagina 67) en kijk of de smaak je bevalt. Koriander is ook goed te combineren met citrusvruchten, kool, wortel, biet en venkel. Gebruik echter niet te veel van het kruid, de smaak van koriander overheerst snel. 
Naast de blaadjes van het verse kruid worden in veel gerechten ook de gedroogde zaden van koriander gebruikt. Deze zaden, die anders smaken dan het verse korianderblad, kun je in hun geheel of als poeder gebruiken. Dit korianderpoeder heet ook wel ketoembar.