Wat van ver komt is lekker, maar wat lokaal gemaakt wordt misschien nog wel lekkerder. Foodies goes local.
foodnotes

  1. Walter Abma’s ketchup, van verse tomaten geplukt bij zorgboerderij Kwekerij Osdorp in Amsterdam, wordt gemaakt in de ketchupkeuken van de boerderij. walterabma.nl
  2. Het merk Brandt en Levie is bekend om zijn ambachtelijke worst van verantwoord gehouden Nederlandse varkens, bijvoorbeeld deze gedroogde worst met chili en oregano. Maar ze maken meer, zoals pate met peper en jeneverbes. brandtenlevie.nl
  3. In oude munitiebunkers in Twente heersen perfecte omstandigheden voor deze bunkerkaas. Na 25 weken rijpen bij een constante temperatuur en luchtvochtigheid is deze kaas met zijn oranje korst romig, pikant en nootachtig van smaak. kaasvanhier.nl
  4. Bottarga, gedroogde kuit van de vis harder, is eigenlijk een Sardijnse specialiteit. Geraspt over de pasta geeft bottarga een diepe hartige smaak. Vissersfamilie Bouts vond dat het ook wel in ons eigen land kon en maakt Zeeuwse bottarga van hun duurzaam gevangen harder. zeeuwsevis.nl
  5. In hartje Amsterdam staat de pindakaasmakerij waar de Vanmax pindakaas vandaan komt. Er komen enkel pure ingrediënten en heel veel pinda’s aan te pas. Of proef de cashew of pistachepindakaas. vanmax.nl
  6. Als een Frans camembertje maar dan gemaakt in Nederland. De biologische witschimmelkaas Bergens Blonde smaakt naarmate hij rijpt meer naar paddenstoelen. De smaak varieert, afhankelijk van de smaak van de melk, per seizoen. willemendrees.nl
  7. Ad Brandwijk maakt op ambachtelijke wijze gekarnde roomboter van verse melk. Lekker romig met de smaak van frisse zuivel. Te koop bij Willem&Drees. willemendrees.nl