Basisrecept glazuur

Roer 100 g poedersuiker glad met 1 el water. Mocht je meer nodig hebben, dan kun je deze hoeveelheden verdubbelen.

Variëren met kleur

Wil je een mooie roze glazuur dan kun je levensmiddelenkleurstof kopen in de supermarkt. Wil je het helemaal natuurlijk, dan maak je de kleurstof zelf van bieten- of sinaasappelsap. Je kunt het ook maken van de kleurstof die matcha en spinazie afgeven.
Bietensap
Kook hiervoor bietensap (bijvoorbeeld uit de natuurvoedingswinkel) in tot een dieprode kleurstof. Laat afkoelen. Je hebt maar enkele druppels nodig voor een roze glazuur. En iets meer druppels voor een knalroze variant!
Oranje glazuur
Laat sinaasappelsap tot zeker de helft inkoken, laat afkoelen en roer in plaats van water door de poedersuiker.
Kwarkglazuur
Ook lekker op zoete broodjes of zoete bladerdeegstengels: roer 150 g poedersuiker glad met 2 el kwark.
kwarkglazuur maken