Guacamole

Door hem te bereiden in een vijzel of met een vork, houd je hem een tikje grof. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte koriander. Voeg voor een spicy guacamole lekker veel verse chilipeper toe!

Classic

Halveer 3 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode en 1 groene peper en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Maal de avocado fijn in de vijzel met de pepers, de knoflook en het sap van 1 limoen. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Easy 1-minuut guacamole

Halveer 2 avocado’s en draai de helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maal de avocado fijn in de vijzel. Voeg 1 kleine fijngesneden rode ui toe aan de grof gemalen avocado’s. Roer 3 el griekse yoghurt door de avocado en 1 flinke lepel chilisaus. Breng op smaak met peper en kruidenzout en je hebt binnen no-time een fantastische guacamole op tafel staan. Dippen maar!

guacamole

Beeld: iStock