Lente recepten

Voel jij dat ook? Die lentekriebels in je buik wanneer je de recepten bekijkt? Ga snel aan de slag en proef de lente met deze lekkere recepten! Of je nu gaat voor kwarteleitjes met saffraanzout, Italiaanse paasduiven of een feestelijke schuimtaart, dit zijn de beste gerechten om het voorjaar mee in te luiden.

Wil je iedere week de lekkerste lente recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

We trappen het lijstje met lente recepten af met krielkip en kruidenquinoa. Je maakt de maaltijd met Marrokaanse smaakmakers als granaatappel, komijnzaad en ras al hanout. De citroenmarinade maakt de kip lekker fris van smaak.

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Kwarteleitjes met saffraanzout

Eitjes zijn onlosmakelijk met de lente verbonden. Wil jij deze paasdagen uitpakken? Serveer ze dan met een snuf saffraanzout. Dat geeft de eitjes niet alleen een prachtige kleur maar ook een heerlijke smaak.

Kwarteleitjes met saffraanzout

Saladenestje met gepocheerd ei

Lekkere combi: een zacht eitje op knapperige nieuwe groente. Maak de opmaak dit voorjaar extra speciaal door een saladenestje van de groenten te maken. Eitje erop en klaar is kees.

Saladenestje met gepocheerd ei lente recepten

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Deze zoete broodjes worden met Pasen gebakken als symbool van vrede. In Italië hoort dit brood net zo goed bij Pasen als eieren en is het misschien wel het meest typische gerecht van de paastafel.

Colomba pasquale (Italiaanse paasduiven)

Vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing

Oh so sweet: verse vijgen met romige kaas en honing. Serveer de vijgen op een bord en bestrooi met ze muntblaadjes voor de finishing touch. Lekker fris!

Vijgen met verse kaas, pistachenoten en honing lente recepten

Lamsbout met munt-basilicumpesto

Weinig smaakt zo fris als munt. Wij vieren de lente en maken er samen met basilicum een heerlijke pesto van. Heerlijk in combinatie met krieltjes en lamsbout.

Lamsbout met munt-basilicumpesto lente recepten

Schuimtaart met chocoladebiscuit

Een nieuw voorjaar? Dat moet gevierd worden. Met een feest van bloemen, vruchten, schuim en biscuit luiden wij de lente in.

Schuimtaart met chocoladebiscuit