De regen valt met bakken uit de lucht. De dagen worden korter. Het is al donker voor je thuis bent en het is nog donker wanneer je opstaat. Het is de tijd van stoofpotjes. Langzaam garend vlees, de geur van kruiden en een stevige rode wijn: daar houden we van.

Waarom slowcooking?

Hoe sfeervol we het ook maken, achter het succes van slowcooking zit een scheikundig proces. Door vlees langzaam tot een steeds hogere temperatuur te verwarmen, wordt het bindweefsel omgezet in een geleiachtige structuur en wordt het vlees super mals. Smaken en geuren krijgen de tijd om te blenden tot een smakelijk gerecht zoals foodies’ Rendang met rijst en pittige boontjes. Het is niet alleen belangrijk dat je stoofpotje lang opstaat, maar ook dat de temperatuur beetje bij beetje ophoogt. Alleen zo krijg je het beste resultaat. Slowcooken met de Crock-Pot van IT&M gaat gemakkelijker dan ooit.

Gemakkelijk en veilig

Natuurlijk kun je heel goed slowcooken met een stoofpan op je (gas)fornuis (of boven een kampvuur in de natuur). De Crock-Pot werkt echter beter en veiliger. Niet alleen zorgt de Crock-Pot ervoor dat de temperatuur automatisch langzaam en gelijkmatig oploopt, hij werkt ook nog eens super veilig. Je kunt met een gerust hart je stoofpotje je stoofpotje laten en met iets anders aan de slag. Misschien heb je nog een klus in huis te doen, zijn de hond en jij allebei toe aan een forse wandeling in het bos of ligt er nog een goed boek op je te wachten. Terwijl jij doet wat je moet doen of waar je zin hebt, zorgt de Crock-Pot ervoor dat je favoriete stoofpot perfect door pruttelt. Net wanneer je honger begint te krijgen, zijn de In bokbier gegaarde varkenswangetjes met krieltjes klaar. Snijd de ingrediënten in de ochtend, plaats ze in de slowcooker, stel je Crock-pot in en garen maar.

Energiezuinig stoven

Bijkomend voordeel van het slowcooken met de Crock-Pot is dat het aanzienlijk minder energie kost dan stoven op het (gas)fornuis. Doordat de temperatuur nauwkeurig geregeld wordt en de pan goed is afgesloten, gaat er maar weinig energie verloren. Zo kost het maken van een pannetje Gestoofde vis met venkel en kikkererwten je de kop niet. Meer weten? Op de website van Crock-Pot lees je meer over deze fijne manier van koken.

Eet smakelijk!