Bestel Foodies Franse bistro

Wijnstopper

Yvonne: “Een goede fles wijn blijft natuurlijk nooit lang staan (zeker niet tijdens het Frans koken), maar als hem langer wilt bewaren is het wel fijn als je de fles weer goed kunt afsluiten. Bij mij breekt de kurk nogal eens en kurk in je wijn, dat is not done. Ik zorg dat ik dus altijd een paar mooie wijnstoppers in huis heb, staat nog leuk ook zo.”

Wijnstopper

Bestel hier:

Wijnstopper
€15,95

Canalé-bakvorm

Willem: “Met het risico alle bakkers uit Bordeaux en omstreken tegen me in het harnas te jagen, raad ik voor het bakken van de canelés een antiaanbak-vorm aan. Traditioneel worden ze in koperen vormpjes gebakken die worden ingevet met bijenwas. Deze zijn duur en vergen wat oefening en onderhoud. Deze antiaanbakvormen geven een prima resultaat.”

Bakvorm

Bestel hier:

Bakvorm
€19,95

Slowcooker

Martina: “Boeuf bourguignon, coq au vin of cassoulet, in de Franse keuken wordt veelvuldig en urenlang gestoofd. Dat kun je op de traditionele manier doen in de braadpan, maar je kunt het jezelf een stuk makkelijker maken met een slowcooker. Deze kun je gewoon aanzetten en ’s avonds aanschuiven voor een heerlijk stoofpotje zoals poulet chasseur.”

Slowcooker

Bestel hier:

Slowcooker
€43,99

Pannenkoekenpan

Marieke: “Toen mijn moeder vol trots haar pannenkoekenpan liet zien vond ik het wat overdreven. Daar heb je toch een koekenpan voor? Maar toen ze me een stapel flinterdunne crêpes voorzette begreep ik het gelijk: je bakt ze in de pan perfect krokant. Zelfs de eerste lukt en ik kan me voorstellen dat menig Franse huisvrouw daar jaloers op is.”

Pannenkoekenpan

Bestel hier:

Pannenkoekenpan
€22,99

Rijsmand

Bas: “Als ik terugdenk aan vakanties in Frankrijk denk ik als eerste aan de geur van vers brood. ’s Ochtends in alle vroegte naar de boulangerie in het dorp om brood te halen. Thuis bak ik dan ook graag brood, zeker in het weekend. Daarbij is een rijsmandje mijn grote vriend.”

Rijsmand

Bestel hier:

Rijsmand
€18,99

Botervloot

Martina: “Net als in Frankrijk zijn we thuis niet zuinig met boter. Integendeel, we smeren erop los, het liefst op knapperig stokbrood en verse croissantjes. Een botervloot en een botermesje komen bij ons dan ook eigenlijk standaard op tafel. Deze set van Pebbly gemaakt van glas en bamboe is handig en staat bovendien heel gezellig.”

Botervloot

Bestel hier:

Botervloot
€29,75

Kaasmesjes

Yvonne: “Ik tel maar liefst 8 borrelplanken in mijn keuken, van groot tot klein. Meestal gebruik ik ze om de lekkerste kazen op uit te stallen. Ik vind van die grote messen erbij altijd zo’n doorn in het oog, dus zorg dat je een mooie set kaasmesjes hebt, zoals deze leukerds. Maakt je kaasplank helemaal af!”

Kaasmessen

Bestel hier:

Kaasmessen
€24,95

Springvorm

Bas: “Wat mij betreft mag een springvorm niet ontbreken in je keuken, zeker niet als je van bakken en Frans koken houdt. Zowel voor zoet als hartig, ik haal de springvorm vaak tevoorschijn. Ondertussen heb ik er zelfs een stuk of acht, allemaal in verschillende formaten. Ideaal voor tarte tatin of quiche!”

Springvorm

Bestel hier:

Springvorm
€13,95

Lees ook: Waanzinnig weekendmenu: Frans koken