Ingewikkeld: de vader van de vriend van mijn zus is pas geleden verhuisd naar Thailand. Allereerst droom ik dan even weg bij de Thaise keuken, maar dan komen praktischer zaken aan bod. Omdat niet alles mee kon naar Thailand kreeg mijn zus dozen vol kookboeken, een eettafel en een hoop keukenspulletjes. En aangezien de keuken van mijn zus en haar vriend al overcompleet is, kregen ze dingen dubbel: daar kom ik dan weer in beeld.
Eigenlijk kwam ik voor de keukentafel, maar ik ging naar huis met een ijsmachine. Dat terwijl ik een mini-vriezer heb die ik dan ook nog eens deel met een van mijn huisgenoten. Laat ik meteen eerlijk zijn: ik wist eigenlijk wel dat de ijsmachine überhaupt niet in de vriezer zou passen. Maar ik kon hem niet laten staan.
Voor degenen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met dit zomerse apparaat zal ik het even uitleggen. De ijsmachine bestaat uit een houder voor een soort kom waarop een roermechanisme zit. De kom heeft dubbele laag waarin vloeistof zit. Om ijs te maken moet je de hele kom in de vriezer stoppen zodat die vloeistof bevriest. Als je dan het recept hebt gevolgd voor heerlijk zelfgemaakt ijs, dan kieper je het ‘beslag’ in de ingevroren kom en roer je tot het ijs is geworden.
Nu kijk ik elke dag verlekkerd naar het apparaat zonder er iets mee te kunnen. Gelukkig heb ik een vriendinnetje met een torenhoge vriezer vol laden met voldoende ruimte. Misschien kan mijn nieuwste aanwinst een keer bij haar uit logeren. Ik denk dat ik wel weet hoe ik haar op een toepasselijke manier kan bedanken!
Overigens kun je met iets meer moeite ook ijs maken door een metalen kom met het ijsbeslag in de vriezer te zetten en hem om de zoveel tijd te roeren, maar ik houd dan hetzelfde probleem: het past nog steeds niet in mijn vriesvakje.