Afgelopen week hadden we op hier op de redactie de fotoshoot voor het decembernummer. Kenwood had ons gevraagd of we eens wat recepten met hun nieuwste keukenmachine, de Cooking Chef, wilden maken. We kregen er een te leen (grote doos!). Ik had als foodieskok de eer om met het apparaat aan de slag te gaan. Eerst was ik, eigenwijze kok die ik ben, sceptisch. Het apparaat kan namelijk alles wat een uitgebreide keukenmachine moet kunnen, plus verwarmen door middel van een inductiesysteem onder de mengkom.
“Dat is toch niet handig, dat kan ik ook wel zelf .” Dacht ik. Maar ik ben om. Ik heb een aantal dingen gemaakt met de Cooking Chef, van risotto tot hollandaise-saus en van mayonaise tot gestoomde vis, en allemaal ging het heel goed. Dingen die ik al wel kon natuurlijk, maar het gemak van het apparaat kan ik zeker waarderen. En voor amateurkoks en liefhebbers zullen bepaalde recepten nu eenvoudiger te maken zijn.
Het ding zit stevig in elkaar en wordt met een behoorlijke hoeveelheid accessoires geleverd. Dat mag ook wel, want echt goedkoop is hij niet. Maar de Cooking Chef voegt zeker iets toe aan je keuken, en voor kookliefhebbers die ook van designapparatuur houden, is de Cooking Chef een uitkomst. Kijk op www.kenwoodworld.com of in de Foodies van december voor meer informatie.