Mismatchen van je servies, verschillende kleurtjes op tafel, natuurlijke materialen, een snufje Scandinavië en gouden details. Dit zijn de kersttrends voor de komende kerst en we geven je tips hoe jij nou ook zo’n gezellige kersttafel kunt creëren. 
Dit zijn de 5 kersttafel trends van 2019 die we op Instagram hebben gespot:

1. Gouden details


https://www.instagram.com/p/Briz41kgtDR/
https://www.instagram.com/p/Bri2HrrAUr8/

2. Botanisch thema


https://www.instagram.com/p/BrYg3-dgt4D/

3. Scandi stijl


https://www.instagram.com/p/BrLByVegfBC/

4. Hout

View this post on Instagram

Waaauw, over precies een weekje is het gewoon al kerst! ?? Heb het idee dat het nog maar net oktober is… ? Misschien verklaart dat ook wel de reden waarom ik dit jaar zo laat ben met onze kersttafel ? Ik pakte die namelijk dit jaar wat subtieler aan; namelijk met ons light stone servies (van @martin_blomus_nederland), blauwe servetten en houten accessoires. ? Meer daarover in mijn nieuwste blogje ? Best wel grappig om te zien hoe de eetkamer en de kersttafels veranderen ieder jaar (zie stories) ? Hoe komt jullie tafel er uit te zien? ? •▪•▪•▪• One week till Christmas! ? Time to show you our Christmas tablesetting of this year ? I like this light stone, gold, wooden and dark blue combi ? Which colours do you use this year? ? • • #kerstmis #kersttafel #tablesetting #christmasdecor #christmastablesetting #blomus#eetkamer#dinningroom#interieur#witwonenmetkleur#naturelwonen#vtwonenbijmijthuis#nordichome#witwonen#scandinavianhome#mynordicroom#binnenkijken#witwonenmethout#instahome#interiorblogger#christmas#christmashome#christmasinterior#scandinavianchristmas#scandinavischwonen#kerstdecoratie

A post shared by Judith Sturm-Huls (@juudithhome) on


https://www.instagram.com/p/BrVj0XWgR40/

5. Donkere kleuren

https://www.instagram.com/p/BrXFNDXF15n/
https://www.instagram.com/p/BrRsouHFuwq/

8 tips voor het dekken van een gezellige kersttafel

1. Je servies

Begin met al je servies te verzamelen, heb je overal genoeg van of is het een bonte bende? Kies je voor één lijn van hetzelfde servies of juist allemaal verschillende borden, schaaltjes en kleuren. Dat maakt het juist gezellig.

2. De ondergrond

Kies je mooiste kleed uit, gooi een loper over het kleed of pak de leukst matchende placemats uit de kast. Je mooiste linnen mag je best even strijken, geeft het meteen een chic uitstraling. Geen loper in huis? Gebruik kraftpapier, staat meteen gezellig. En naderhand kan hij zo de prullenbak in.

3. De juiste tafel(schikking)

Als je het leuk vindt maak je naambordjes om zo eens de stelletjes en families wat te wisselen – ook een leuk DIY project. Of is jouw interieur nog niet klaar voor de feestdagen?

4. Gebruik natuurlijke materialen

Fan van natuurlijk en warme kleuren? Een mooie toevoeging aan je kersttafel zijn materialen zoals hout, touw, vachtjes, wol, bamboe en accenten van dennentakken. Haal een bos dennentakken in huis of andere groene bladen en leg ze over de loper heen. Wat kaarsenstandaards er tussen in en jouw tafel is af. Ook gezellig: drapeer wat schapenvachtjes over de stoelen voor een warme look. Nog niet in het bezit van zo’n mooie donkere tafel? Bekijk dan eens de industriële tafels van Robuuste Tafels.

5. Licht

Zorg voor mooi sfeerlicht, die felle keukenlamp kan uit, de kaarsjes mogen aan en die dimmer mag de hele avond zijn ding doen. Bij het kerstfeest hoort warmte en dat krijg je natuurlijk wel van al die foodies recepten die op tafel staan, maar die staan er dan graag goed belicht bij.

6. It’s all in the detail

Tover de mooiste servetten op tafel, met een sjieke servetring eromheen. Gebruik je beste zilver of goudbestek en serveer die chocoladetaart op een prachtige etagère. Voor meer ideeën kijk je bij de kerst goodies van foodies. Strooi eventueel wat confetti in stijl over de tafel voordat je de borden en glazen neerzet en hang een leuke simpele papieren slinger op boven de tafel, zoals deze van de Hema. 

7. Bestek indekken

Staan er meerdere gangen op het menu? Dan is het mooi om alvast het bestek in te dekken. Al die messen, lepels en vorken op tafel geven toch het gevoel alsof je dineert in een luxe 5-sterren restaurant. Als je niet zeker weet hoe het bestek hoort te liggen, hier nog wat tips: rechts van het bord liggen altijd de lepels en de messen met de snijkant van het bord toe, links liggen altijd de vorken en boven het bord het dessertbestek met de steel van het lepeltje naar rechts en van het vorkje naar links. Verder werk je altijd van groot – het dichtste tegen het bord aan naar klein – het verste weg.

8. De glazen

Er mogen ook meerdere glazen op tafel, één voor de rode wijn, de witte wijn en een waterglas. Dat water mag ook wel een takje tijm met citroen krijgen of wat losse cranberry’s of frambozen erin. Dat ziet er meteen heel erg gezellig uit.
Merry Christmas!
Beeld: rawpixel on Unsplash en Pinterest Bron: smulderstextiel.nl