Al een maand maakte hoofdredacteur Joachim mij lekker met de belofte dat hij een heel mooi mes had besteld. Geen mes om te houden weliswaar, maar een ‘recensie’-exemplaar. Van de week was het zover. Donderdagochtend lag er een langwerpig groen doosje op mijn bureau. De Japanse tekens op de deksel maakte het pakketje extra spannend en mysterieus. In het doosje zat een groot mes, in een oude Japanse krant gewikkeld. Als de krant niet nodig is, dan is het in ieder geval goede marketing. Ik kreeg echt het gevoel dat een oude Japanse smid zijn ochtendkrant had opgeofferd om het mes, waar hij maanden aan gewerkt had, te beschermen.
Volgende week beginnen we met de fotografie voor het maartnummer van Foodies, dus dan kan ik naar hartelust hakken, snijden en klieven met dit prachtige mes. Als een ware samurai zal ik mijn aartsvijanden ui, bloemkool en kabeljauw een kopje kleiner maken. Als ik ongehavend uit de strijd kom, zal ik jullie op de hoogte houden van de snijkwaliteiten van dit mes. Vooralsnog wacht het mes geduldig in het groene doosje.
NipponBlades