Wat is granaatappelmelasse?
Dit ingrediënt zie je steeds vaker opduiken in recepten, zeker uit het Midden-Oosten. Het is dan ook één van onze favoriete smaakmakers. Zowel in zoete als hartige gerechten komt deze krachtige siroop goed tot zijn recht. Gelukkig is het tegenwoordig in haast elke supermarkt te verkrijgen. Maar wat is granaatappelmelasse? Eigenlijk is het niets anders dan ingekookt granaatappelsap. Door het sap in te koken verandert het in een krachtige, zoetzure en stroperige siroop. Heerlijk om te gebruiken in verschillende gerechten, al zal je er misschien even aan moeten wennen. Wij helpen je daar uiteraard graag mee.
Recepten met granaatappelmelasse
Om je te inspireren en kennis te laten maken met deze heerlijke siroop hebben we drie onweerstaanbare recepten op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadelcake of karamelkip? De gerechten worden stuk voor stuk nog lekkerder door de toevoeging van granaatappelmelasse. Welke ga jij als eerste maken?
Zoetzure karamelkip
Kip, karamel en de onweerstaanbare siroop waar we je net over vertelde. Een betere combinatie is er haast niet te bedenken. Probeer maar eens uit!
Geglaceerde groenten en druiven
Groenten en druiven? Jazeker! Een combinatie die misschien nog wel lekkerder is dan je zou verwachten.
Dadelcake
Last but not least… Een ontzettend lekkere dadelcake. Natuurlijk met granaatappelmelasse in de hoofdrol. Misschien ook wel perfect voor in het weekend. Ga jij aan de slag met deze recepten?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: