Wat is granaatappelmelasse?

Dit ingrediënt zie je steeds vaker opduiken in recepten, zeker uit het Midden-Oosten. Het is dan ook één van onze favoriete smaakmakers. Zowel in zoete als hartige gerechten komt deze krachtige siroop goed tot zijn recht. Gelukkig is het tegenwoordig in haast elke supermarkt te verkrijgen. Maar wat is granaatappelmelasse? Eigenlijk is het niets anders dan ingekookt granaatappelsap. Door het sap in te koken verandert het in een krachtige, zoetzure en stroperige siroop. Heerlijk om te gebruiken in verschillende gerechten, al zal je er misschien even aan moeten wennen. Wij helpen je daar uiteraard graag mee.

Recepten met granaatappelmelasse

Om je te inspireren en kennis te laten maken met deze heerlijke siroop hebben we drie onweerstaanbare recepten op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadelcake of karamelkip? De gerechten worden stuk voor stuk nog lekkerder door de toevoeging van granaatappelmelasse. Welke ga jij als eerste maken?

Zoetzure karamelkip

Kip, karamel en de onweerstaanbare siroop waar we je net over vertelde. Een betere combinatie is er haast niet te bedenken. Probeer maar eens uit!

Zoetzure karamelkip

Geglaceerde groenten en druiven

Groenten en druiven? Jazeker! Een combinatie die misschien nog wel lekkerder is dan je zou verwachten.

Geglaceerde groenten en druiven met granaatappelmelasse

Dadelcake

Last but not least… Een ontzettend lekkere dadelcake. Natuurlijk met granaatappelmelasse in de hoofdrol. Misschien ook wel perfect voor in het weekend. Ga jij aan de slag met deze recepten?

Dadelcake met granaatappelmelasse

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.