Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Oliebollen-borrelplank

7x hapjes voor oud en nieuw bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Het weekend van oud en nieuw nota bene, dus bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten om hapjes voor oud en nieuw te bakken bij elkaar. Ga jij hapjes voor de jaarwisseling bakken? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Hapjes voor oud en nieuw

Het is bijna zover, oudjaarsavond nadert. Tijd om de champagne vast koud te zetten en hapjes voor oud en nieuw te bakken. Natuurlijk mogen de oliebollen en appelbeignets niet ontbreken, maar er zijn nog veel meer lekkere hapjes om met oud en nieuw op die perfecte borrelplank te leggen.

Wat dacht je van bladerdeeghapjes of zo’n spectaculaire boterkaars? Lees gauw verder en ontdek allerlei ideeën voor een spetterende oudejaarsavond!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor hapjes met oud en nieuw

Met de top 2000 aan, spelletjes op tafel en deze hapjes wordt oud en nieuw een heerlijk feestje! Natuurlijk mogen oliebollen niet ontbreken, maar ontdek ook deze verrassende andere recepten.

1. Zelf oliebollen maken

Ben jij altijd team oliebol met oud & nieuw? Dan is dit jouw nieuwe favoriete recept. Willem legt je stap-voor-stap uit hoe je zelf oliebollen kunt maken. Doe je keukenschort maar vast om, we gaan gelijk aan de slag!

> naar het recept: zelf oliebollen maken

zelf oliebollen maken

2. Zelf appelbeignets maken

Ben jij juist team appelbeignet? Dan is dit recept wat je zoekt. Willem legt je stap-voor-stap uit hoe je zelf appelbeignets kunt maken. Zet je koksmuts maar vast op, we gaan gelijk aan de slag!

> naar het recept: zelf appelbeignets maken

zelf appelbeignets maken

3. Oliebollen borrelplank

Breng oliebollen naar een next level met deze originele variaties en twee heerlijke dips. Deze zoete borrelplank brengt iedereen gegarandeerd in een feestelijke stemming, kijk wat een plaatje!

> naar het recept: oliebollen borrelplank

Oliebollen-borrelplank

4. Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Werd jij vroeger als kind ook altijd zo blij als je bij de bakker of op de markt een kaasstengel kreeg? Voor een volwassen versie van zo’n kaastwister: bekijk eens dit verrassende recept. Deze twister breng je namelijk niet op smaak met kaas, maar venkelzaad en sesam.

> naar het recept: specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

5. Bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

Met deze bladerdeegsterren tover je zo een feestje op tafel. Maak een variant met zalm of met parmaham, of maak ze gewoon allebei!

> naar het recept: bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

Bladerdeegsterren met MonChou, zalm en parmaham

6. Parmezaanse kaastaartjes

Deze taartjes moest Petit gateau voor Christian Dior maken. Heel chic en daarom ook hartstikke leuk om op oudejaarsavond te serveren.

> naar het recept: Parmezaanse kaastaartjes

Parmezaanse kaastaartjes

7. Breekbrood met gehaktballetjes

Krijg je in de loop van de avond lekkere trek? Dan zijn deze breekbroodjes de perfecte late night snack. En je maakt er ongetwijfeld ook vele gasten blij mee.

> naar het recept: breekbrood met gehaktballetjes

Breekbrood met gehaktballetjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!