Mexicaanse pulled pork carnitas

Voor de Mexicaanse carnitas moet je het vlees eerst urenlang stoven op lage temperatuur. Daarna bak je het vlees knapperig in de pan. Lindenhoff-slager Bert weet hier alles over en deelt met jou zijn tips en tricks voor de beste pulled pork.

Varkensvlees

De naam zegt het al – je maakt het van varkensvlees. Je kunt kiezen voor varkensnek of -schouder. Bij de slagerij van Lindenhoff zit aan de snit van de schouder van Baambrugs big een mooi stuk zwoerd. Dat zorgt voor extra veel smaak tijdens het langzame garen. Daarom gaan we zelf het liefst aan de slag met de schouder van Baambrugs big.

Bereiding van pulled pork

Met een beetje geduld en de juiste temperatuur is het bereiden een fluitje van een cent. Het is verrukkelijk van de barbecue, maar ook in de oven gaart het vlees perfect. Zorg in beide gevallen dat de temperatuur rond de 100°C blijft en werk naar een kerntemperatuur van 78°C. Dit duurt ongeveer vier uur. Het is het wachten meer dan waard!

Plukken

Pulled pork is pas pulled pork als het in kleine stukjes geplukt is. Het vlees is na bereiding ontzettend mals en dus heel gemakkelijk met je handen of een vork uit elkaar te trekken. Gewoon beginnen – het valt vanzelf helemaal uit elkaar!

Extra’s

Wanneer het vlees klaar is, kun je het heerlijk in een broodje eten, maar oor een Mexicaanse fiësta ga je natuurlijk voor een mooie maistortilla van Taiyari. Nóg lekkerder is het met sappige limoen, ingemaakte rode ui en een flinke hand verse koriander. Maak het helemaal af met een schep romige crème fraîche.

Tips

Kies je liever voor een snelle variant? Lindenhoff heeft ook gepekeld en gerookt pulled pork. Zo voorbereid dat hij na een half uurtje op de barbecue al helemaal gaar is.

Zelf aan de slag met de varkensschouder van Baambrugs big? Bestel de ingrediënten bij Lindenhoff en laat ze bij je thuisbezorgen.

Het recept voor pulled pork carnitas

Kan je niet meer wachten na het lezen van alle tips? Ga snel naar het recept voor pulled pork carnitas en leef je uit in de keuken!

pulled pork carnitas coverrecept

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: