Het is kerst! Heb jij last minute nog geen idee wat je kan gaan maken? Geen stress! Met dit kerst weekendmenu helpen we jou verder. Al deze feestelijke kerstrecepten maak je gemakkelijk nog op de kerstdagen zelf. Liever wat anders op het menu? Op onze Pinterest-pagina vind je nog veel meer recepten voor de feestdagen.

Voorgerecht

Steak tartare is een klassiek voorgerecht. Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. Binnen een kwartiertje ben je al klaar. De perfecte aftrap van het kerst weekendmenu! Liever een vegetarisch voorgerecht? Ga dan voor de tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata.

Steak tartare kerst weekendmenu

> naar het recept voor steak tartare

Hoofdgerecht

Gemakkelijk indruk maken op je tafelgasten? Zet deze heerlijke geroosterde kip op tafel. Met dit gerecht lijkt het alsof je je onwijs hebt uitgesloofd, maar heel eerlijk: de oven doet het meeste werk. Bijkomend voordeel: je hele huis ruikt gelijk naar heerlijk eten. Naast een prachtige presentatie en heerlijke geur, is deze kip ook gewoon gruwelijk lekker. De combinatie van geroosterde kip met knapperig rozemarijnbrood is simpelweg perfect! Serveer bijvoorbeeld met een frisse groene salade.

> naar het recept voor geroosterde kip op knapperig rozemarijnbrood

Nagerecht

Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel! Het schuim kan je zelf maken, maar heb je weinig tijd? Gebruik dan eventueel kant-en-klare meringueschuimpjes voor een supersnelle versie. Heerlijk om samen van te genieten!

Eton Mess kerst weekendmenu

> naar het recept voor Eton Mess

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.