Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kerstbrunch met Foodies Friends

Kerstbrunch met onze Foodies Friends

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Ook in 2022 maakten onze Foodies Friends elke maand geweldige recepten voor in het magazine. Om het jaar stijlvol en feestelijk af te sluiten vierden we samen kerst met een heerlijke kerstbrunch!

Bestel hier Het Grote Kerstnummer van Foodies

Kerstbrunch met Foodies Friends

Van fulltime foodblogger tot online hobbykok: voor de leukste culi-inspiratie ben je bij onze Foodies Friends aan het juiste adres. Speciaal voor kerst brachten we ze samen voor een feestelijke kerstbrunch. Natuurlijk met een gevulde tafel én de lekkerste recepten van onze Foodies Friends.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kerstochtend

Elk jaar begint kerst bij mij pas écht als we met de familie aan tafel zitten voor de kerstbrunch. Het liefst in pyjama en op sloffen met een kop koffie, versgeperst sinaasappelsap, warme croissants en een uitgedoste tafel vol met hapjes. Dit jaar wilde ik dat gevoel graag delen met onze Foodies Friends, ik nodigde ze dan ook uit voor een uitgebreide kerstbrunch. Om onze samenwerking van het afgelopen jaar te vieren en om nog één keer samen de keuken in te duiken.

De keuken in voor de kerstbrunch

Al vroeg in de ochtend gaat achter elkaar door de deurbel, één voor één komen de Foodies Friends binnen. Liesbeth van @lizzylizzblog staat als eerste voor de deur, ze komt helemaal vanuit Brussel. Na een flinke rit is ze wel toe aan een kop koffie. Ondertussen zetten we alvast de kerstboom op en kiezen we het mooiste servies uit voor bij de brunch. Francine van @heerlijkehappen bekommert zich om de kerstboom terwijl Anne van @anne_travel_foodie alvast de keuken induikt om het beslag van haar Dutch baby pancake te maken. Elisabeth van @ellousiacooking versiert ondertussen haar hartige muffins met zalm en dille. Elise van @easyculi dekt de tafel samen met de overige Friends. Het hele huis ruikt naar kerst, van de prachtige kerstboom tot aan de ricotta-cranberrycake die in de oven staat.

Volle tafel met de Foodies Friends

José en Mariëlla van @cookingqueensnl zijn als eerste klaar met hun feestelijke kerstkrans van crostini’s. Ik geniet van de warme sfeer en gezelligheid terwijl ze hun gerecht op tafel zetten. Niet veel later volgen de hartige muffins van Elisabeth en komt de Dutch baby pancake van Anne uit de oven. Iedereen neemt plaats aan tafel en terwijl we proosten met sinaasappelsap kijk in mijn ogen uit. De tafel is prachtig gedekt en staat vol met eten, de playlist met kerstmuziek staat op repeat. De oven piept en Francine springt op om naar de keuken te lopen. Niet veel later komt ze terug met een prachtige ronde cake met ricotta en cranberry’s. De kerstbrunch is compleet en dat is maar goed ook, de tafel kan haast niet voller. Ik kijk rond en besef hoe leuk onze Friends van dit jaar zijn. En Friends blijven ze gelukkig voor altijd. Na zo’n fijne brunch kan ik niet anders concluderen dan dat kerst nu écht is begonnen.

kerstbrunch Foodies Friends

Crostini-kerstkrans

José & Mariëlla zijn moeder en dochter. Drie jaar geleden begonnen ze met de blog @cookingqueensnl, in eerste instantie om recepten te delen met vrienden en familie. Al snel volgde een website, waar ondertussen meer dan 600 recepten op staan! Met de Italiaanse roots is de nonna van Mariëlla de grote inspiratiebron. Zij leerde de Cooking Queens de lekkerste familierecepten koken, voornamelijk gerechten uit Sicilië. Daar is niets belangrijker dan eten en familie, en dat proef je in hun recepten.

> naar het recept: crostini kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Muffins met gerookte zalm en dille

Elisabeth is in het dagelijks leven jurist, maar staat daarnaast ook graag in de keuken. Ze noemt haar blog, Ellouisa Cooking (@ellouisacooking), ook wel haar ‘uit de hand gelopen hobby’. Ze houdt van koken en bakken zonder pakjes en zakjes en heeft een voorkeur voor de Marokkaanse keuken – haar man is Marokkaans. Ook is ze dol op het bakken van koekjes. Geen zandkoekjes of bokkenpootjes, maar een variatie aan Marokkaanse koekjes en andere zelfbedachte smaakcombinaties. Op haar website vind je meer dan 150 koekjesrecepten.

> naar het recept: muffins met gerookte zalm en dille

Muffins met gerookte zalm en dille

Dutch baby pancake met sinaasappel

Anne is online beter bekend als @anne_travel_foodie. Ze schrijft over de twee leukste dingen in haar leven: reizen en eten. Op haar blog deelt ze vegetarische recepten, reviews en reisblogs. Ze haalt haar inspiratie uit de vele reizen die ze maakt. Daarnaast laat ze mensen graag zien dat vegetarisch eten ontzettend lekker en verrassend kan zijn. Ze is dol op avocado en verwerkt het graag in allerlei gerechten. Ontbijt slaat Anne nooit over, daar maakt ze elke dag een feestje van!

> naar het recept: Dutch baby pancake met sinaasappel

Dutch baby pancake met sinaasappel

Ricotta-cranberrycake

Lekker eten is Francine van @heerlijkehappen bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan wilde ze graag weten wat er elke avond op tafel kwam te staan. Het antwoord was standaard “lekker”, en dat was het ook altijd. Toen ze begin twintig was begon ze zelf te kokerellen en maakte ze van elk diner voor vrienden een feestje. Dat doet ze nog steeds maar het koken en bakken is inmiddels uitgegroeid tot haar werk. Zo is Francine tegenwoordig foodstylist, fotograaf, receptontwikkelaar én algehele lekkerbek. Op social media en haar website deelt ze dagelijks recepten.

> naar het recept: ricotta-cranberrycake

Ricotta-cranberrycake

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!