Zet je kerstplaylist op en verzamel met je beste vrienden bij de boom en rondom de haard voor een gezellig kerstdiner. We vieren kerst met de foodiesredactie.
Onderweg zetten we dé kerstklassieker op in de auto en de cake tatin gaat mee op schoot bij Emil.
Cake tatin met peertjes en chocolade
Het is altijd weer spannend om een cake tatin te maken. Wil je er zeker van zijn dat je hem kan storten? Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en laat op één plek het bakpapier over de rand van de vorm steken. Daarmee trek je de cake voorzichtig uit de vorm.
Voorbereiding
In de keuken begint het feest eigenlijk, met z’n allen rond het kookeiland bereiden we de gerechten voor. Want bij een foodies kerst steekt iedereen de handen uit de mouwen. Lotte zorgt voor een wijntje – want dat geeft extra inspiratie in de keuken, Yvonne begint met de gebraiseerde prei en Willem heeft er al een ochtend opzitten met de lamsschenkels.
Warmgerookte zalm
Eenmaal aan tafel beginnen we met de warmgerookte zalm op een cederhoutenplankmet dragonmayonaise.
Gebraiseerde prei met mosterddip en oude kaas
Dit recept is heerlijk naast de lamsschenkels met witte bonen en parmezaan.
Lamsschenkel met witte bonen en parmezaan
Dit gerecht kun je prima van tevoren maken, zet dan na stap 4 het geheel in de koelkast en verleng de oventijd bij stap 5 tot ca. 1 uur.
Espresso Martini
Als afsluiter van de avond maken we een espresso martini met wodka. Krijg jij niet de gewenste schuimkraag? Zorg voor een verse espresso van vers gemalen specialty koffie, zo wordt de kwaliteit van je crema-laag stukken beter. En dus ook die van je cocktail!
Proost!
Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Fotografie: Rob Kerkvliet Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu Haar, kleding en visagie: Lotte Corneth