Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kersttrends styling

Kersttrends styling: foodies dekt de tafel

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Het Sinterklaasjournaal is begonnen, het wordt steeds kouder buiten en af en toe lijkt de miezerregen al verdacht veel op een sneeuwvlokje. Kortom de feestdagen zijn in aantocht. En dat brengt de nodige dilemma’s met zich mee. De hoogste tijd om er eens goed voor te gaan zitten en te bepalen wat we gaan koken, hoeveel we gaan maken én nog veel leuker: de aankleding van het hele kerstfeest. 

Foodies living

Dit jaar in the Big Christmas Issue van foodies een extra katern met foodies living: 32 pagina’s vol stylingtips, goodies en DIY tips van bloggers. Want zoals beloofd helpt foodies je dit jaar met alles rondom de kerst. Van stylingtips tot voorraadpret, van driegangendiner tot gezellige borrelplank. Of je nu een kerstontbijt maakt of een compleet diner voor de hele familie op tafel zet, foodies weet raad. Om eens te beginnen met de aankleding van het feest, want dat is toch wel de basis voor een warme kerstsfeer in huis.
kersttrends styling

Scandinavisch licht of warme structuren?

De kersttrends voor de komende maand zijn duidelijk en uitgesproken. Je kunt twee kanten op. Ga jij voor een rustige tafel met Scandinavische invloeden? Met natuurlijke materialen, lichte tinten en hier en daar een groen of goud accent. Met eenvoud als sleutelwoord. De tegenhanger is vol van warme kleuren, diepe tinten en mooie texturen. Groen speelt hierin ook onlosmakelijk de hoofdrol. Hieronder een aantal sfeervolle tips voor een feesttafel met kerst.
kersttrends styling

Eucalyptus

Deze plant maakt je kersttafel meteen feestelijk. Gebruik hem als tafelloper, versiering bij je kerstmenu of maak er een krans van door te wikkelen om een ijzerdraadje. Ook je kerstcadeau’tjes zien er meteen fantastisch uit met een takje eucalyptus! Niet zo’n fan van eucalyptus? Rode besjes hebben net zo’n gezellig kersteffect. In de decembermaand zijn deze planten bij bijna elke bloemist verkrijgbaar.
kersttrends styling

Kleur bekennen

Heb je licht servies en wil je liever een warme, donkere tafel? Kijk eens wat een donkere tafelloper doet! Kleed je tafel aan met kandelaren, groene planten en servetten in dezelfde kleuren en in een mum van tijd heb je een mooi feestelijk geheel. Hetzelfde geldt voor de Scandinavische tafels, wat een beetje gouden lak al niet kan doen met je interieur..
kersttrends

Gold

Ga voor goud! Goud geeft alles een fancy uistraling en dat is precies wat je met kerst in huis wilt. In steeds meer winkels is er goudkleurig bestek te koop. Maar wil je liever niet teveel geld uitgeven? Ga dan zelf aan de slag. Geef je oude servies een likje verf en betover je gasten! Hieronder een aantal voorbeelden hoe goud je oude servies kan opfleuren.
kersttrends styling kersttrends styling
Benieuwd naar het kerstnummer? Neem hier eens een kijkje! 
Afbeeldingen afkomstig van: instagram.com, pinterest.com, bloglovin.com
Tekst: Lotte Corneth

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!