Life hacks zijn simpele manieren om je leven iets makkelijker te maken. De lowbudget tips kunnen je helpen om iets te organiseren, op te lossen of ze leren je gewoon iets fantastisch dat je nog niet eerder wist. Foodies ging op zoek naar 10 keuken life hacks.

1. Geef bananen een langer leven

Je kent het wel. Heb je net knalgele bananen gekocht, worden ze na een dag al bruin. En wanneer je een paar dagen vergeet je smoothie te maken kan je ze weggooien. De ultieme tip? Bananen blijven langer vers door het einde van de tros in te wikkelen met vershoudfolie. Beter nog doe je dit bij elke losse banaan. Het zal je verbazen hoe lang je de bananen nu kunt bewaren.

2. Schil aardappelen zonder mesje

Hoe? Kook ze in de schil en laat ze dan schrikken in ijskoud water. Het vel glijdt er vervolgens zo af. Easy.

3. Snij meerdere cherrytomaten in één keer doormidden

Ook zo’n hekel aan tomaatjes per stuk te moeten halveren? Maak het jezelf gemakkelijk! Leg alle tomaatjes in een deksel en leg er een zelfde deksel bovenop. Snij dan langzaam met een scherp mes tussen de twee deksels terwijl je de bovenste deksel blijft aandrukken. Voilà, perfect gehalveerde tomaten!
16_-how-to-slice-cherry-tomatoes-easily-awesome-food-hacks

4. Maak je magnetron gemakkelijk schoon

Vul een bakje water met citroen, een vaatwastablet of schoonmaakazijn en laat dit een paar minuten verwarmen in de magnetron. Alles dat bruut aangekoekt is binnen de magnetron laat los zodat het vervolgens een stuk makkelijker is om schoon te maken.

5. Breng houten lepels weer tot leven

Vaak zien je houten pollepels er na veelvuldig gebruik niet zo mooi meer uit als ze deden. Ook de fijne geur van hout is muf geworden. Kook ze in heet water en leg ze dan in de zon te drogen. Als nieuw!

6. Voeg plakkerige ingrediënten gemakkelijk toe

Wrijf een (meet)kom of lepel in met warm water of olie voor het afmeten van kleverige ingrediënten zoals honing. De warmte of olie zorgt ervoor dat al je honing zo in je pan glijdt!
36662-1920x1200

7. Muurvaste deksels

Wikkel een rubberen elastiek om de deksel en draai dan nog eens. Grote kans dat hij nu meegeeft, de band zorgt voor extra fractie. Als dat nog niet genoeg is, zet dan een mesje tussen de pot en de deksel en wrik even voor je het nog eens probeert.

8. Zorg dat je pan met water niet overkookt

Voorkom overkoken door een houten pollepel overdwars over je pan te leggen. Het hete water blijft uit de buurt van het hout. Geen grapje.

9. Verwijder vet

Lepel op een makkelijke manier overtollige vet uit stoofschotels en sauzen door met een paar ijsblokjes in een servet langs het oppervlak van je gerecht te gaan. Het ijs helpt het vet te verharden, waardoor het makkelijker weg te halen is met een lepel.

10. Bak je bacon in de oven

Je ooit afgevraagd hoe je die perfect krokant en niet te vet gebakken bacon maakt? Niet in de pan dus. In de oven met die hemelse stukjes vlees.
1a6f25a8b18e4b981f37d1d4553ac6b1