Wat voor aardappels?

In principe kun je iedere aardappel gebruiken, maar de Maris Piper heeft de perfecte balans tussen zachte binnenkant en een knapperige buitenkant.

Starten met koud water

De aardappels in koud water aan de kook brengen zorgt ervoor dat ze geleidelijk garen van binnen naar buiten. Als je de aardappels in heet water doet, gebeurt dat juist andersom en loop je de kans dat de randjes afbrokkelen in de oven.

Flink gezouten water

De aardappels zuigen het zoute water op nog voordat ze beginnen te garen. Het zout onttrekt overtollig zetmeel uit de aardappel wat zorgt voor een extra knapperig laagje.

Afkoelen na het koken

Als je de aardappels af laat koelen na het koken, stop je het garingsproces. Zo voorkom je dat er tijdens het bakken in de oven nog vocht uit de aardappels komt. Doordat de aardappels goed droog zijn, creëer je die lekkere knapperige buiten-kant terwijl de binnenkant mooi zacht blijft.

Benieuwd naar hét recept voor perfect gebakken aardappels? Je vindt het recept in Foodies’ grote culi roadtripnummer. Ren nu snel naar de winkel om jouw exemplaar te bemachtigen of bestel hem zonder verzendkosten via onderstaande button!

foodies aug/2020

Het culi roadtrip nummer

Culi roadtrip

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Fotografie: Alex Luck Styling: Morag Farquhar