Aardbeien bewaren

Nu de zomerkoninkjes weer volop verkrijgbaar zijn, hebben wij ze het liefst standaard in huis. Maar hoelang kun je aardbeien eigenlijk bewaren? En hoe houd je ze het beste vers? Lees snel verder om daarachter te komen!

Wil je ook elke week handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe aardbeien bewaren

Wanneer je een bakje aardbeien hebt gekocht, is het altijd verstandig om te checken of alle vruchten er nog goed en gaaf uitzien. Is een aardbei wat zachter dan de rest? Dan is het slim om deze eruit te pikken en gelijk op te eten. Zachte en beurse aardbeien gaan namelijk gauw schimmelen en wanneer je ze samen in een bakje bewaart, verspreidt deze schimmel zich snel en is gauw je hele bakje verpieterd. Zonde! Controleer het fruit dus goed voordat je het wegzet in de koelkast, vriezer of fruitschaal. Volgens het Voedingscentrum kun je aardbeien een tot drie dagen in de koelkast bewaren of een dag op de fruitschaal. Wij geloven dat dit best nog wat langer kan dus vertrouw vooral op je eigen gevoel. Wanneer ze slap aanvoelen, hebben ze hun beste tijd gehad. Dit kun je voorkomen door de kroontjes te laten zitten en het fruit pas te wassen wanneer je het gaat eten.

Aardbeien bewaren in de koelkast

Wil je jouw pas gekochte aardbeien niet gelijk opeten en even bewaren? Leg ze dan in de koelkast. Je kunt ze het beste uit het de verpakking halen en ze in een vershoudbakje bewaren. Leg onderin het vershoudbakje een laagje keukenpapier om vocht te absorberen. Want wanneer aardbeien vochtig worden, kunnen ze gaan schimmelen.

Aardbeien invriezen

Wil je aardbeien liever langer bewaren? Dan kun je ze invriezen. Haal hiervoor de kroontjes van de aardbeien en snijd het fruit in stukjes. Verpak de gesneden aardbeien vervolgens in een luchtdichte verpakking en plaats in de vriezer. Zo blijven ze acht tot twaalf maanden houdbaar.

Recepten met aardbeien

Gelukkig kun je aardbeien dus best een tijdje bewaren. Maar waarom zou je? Wanneer je deze heerlijke recepten met aardbeien hebt gezien, gaat het bakje gelijk op!

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Aardbeien en chocolade zijn een hemelse combinatie. Wanneer je de twee samenvoegt in een weckpotje, kun je er eenvoudig on the go van genieten.

> naar het recept: potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Potjes met wittechocolademousse en aardbeien

Romige aardbeienijsjes

Beginnen jouw aardbeien toch een beetje beurs te worden? Dan kan je er nog steeds eenvoudig aardbeienijs van maken. In de blender en invriezen maar!

> naar het recept: romige aardbeienijsjes

ijs aardbei aardbeienijsjes

Aardbeien-roomvlaai

We hoeven je vast niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is. Zeker wanneer je het combineert in deze heerlijke vlaai. Wij kunnen niet wachten tot we ‘m mogen aansnijden!

> naar het recept: aardbeien-roomvlaai 

Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Lees ook: Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken