Aspergesoep is een Hollandse klassieker die bij iedereen thuis weleens op tafel staat. Niet zonder reden, want aspergesoep is ontzettend smaakvol en helemaal niet moeilijk om te maken. Daarom delen wij het recept, lekkere variaties en de beste tips om zelf aspergesoep te maken van het witte goud in het voorjaar. Tip: wil jij langer van deze heerlijke seizoensgroente genieten? Dan is asperges invriezen een goed idee. Zo kun je de stengels langer bewaren en er later in het jaar soep van maken.

Elke week gratis kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept voor aspergesoep maken

Veel asperges eten, levert veel schillen en afgesneden eindjes op, die -ons bin zunig- dankbaar in de soep verdwijnen. Wij gebruiken graag hele asperges, omdat soep van alleen maar schillen vaak wat bitter smaakt. Maar in ieder geval mag de room niet ontbreken voor deze heerlijke, romige aspergesoep. Met dit basisrecept kun je volop variëren. Lees snel verder om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is!

> naar het recept: aspergesoep maken

aspergesoep

Aspergesoep maken: variaties

Het basisrecept voor aspergesoep kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies bijvoorbeeld eens groene asperges in plaats van het witte goud. Deze hebben een wat krachtigere en nootachtige smaak waar je een verrassend lekkere soep mee kunt maken. Of wat denk je van een combinatie van beiden? Dat is weer eens wat anders! Ook kun je ervoor kiezen om te variëren met verschillende soorten bouillon als basis. Aspergesoep maken kan met verschillende soorten bouillon, zoals kippenbouillon, groentebouillon of zelfs visbouillon. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Als garnering wordt vaak ham gebruikt, maar ook zalmsnippers, ei en een snufje nootmuskaat zijn heel smaakvol.

Aspergesoep van schillen

Wist je dat je de schillen van asperges nooit weg moet gooien? Hiervan kan je namelijk heel goed soep trekken. Ze vormen de basis voor een goede bouillon en zijn dus ontzettend zonde om weg te gooien! In het basisrecept voor aspergesoep maken brengen we de schillen in water aan de kook. Dit laten we geruime tijd trekken om een krachtige bouillon te krijgen. De schillen zeven we er daarna uit. Deze zijn namelijk te stug en hard om te eten.

paarse asperges

Lees ook: Zo kun je het beste asperges klaarmaken en koken