Van slappe hap naar krokante aubergine

Omdat aubergine erg veel vocht bevat, kookt de groente tijdens het bakken in zijn eigen vocht. Daar krijg je dus van die slappe aubergineblokjes van. Wat als je de aubergine krokant wilt hebben? Gelukkig hebben we een trucje waardoor je lekker stevige aubergineblokjes krijgt. Je hebt nodig: 1 aubergine (gesneden in blokjes, repen of plakjes), keukenpapier, (bak)rooster, 1 theelepel zout en 1 eetlepel bloem.

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

The hack!

Leg de aubergineblokjes, -repen of -plakjes in een kom en strooi er het zout over. Schud de kom zodat het zout zich goed verdeelt. Bekleed vervolgens het rooster met een laagje keukenpapier. Verdeel de auberginestukjes over het keukenpapier. Leg een tweede laag keukenpapier op de auberginestukjes en druk licht aan. Laat dit ca. twintig minuten zo staan. Het zout onttrekt het vocht uit de aubergine. Dit vocht wordt opgenomen door het keukenpapier. Uiteindelijk zorgt dit er weer voor dat je aubergine krokant wordt.

Aubergine krokant bakken

Leg de auberginestukjes terug in een kom en bestuif ze met de bloem. Schud de aubergineblokjes om, zodat de bloem goed verdeeld wordt. Bak de auberginestukjes op hoog vuur in een grill- of koekenpan met antiaanbaklaag. Olijfolie heb je niet nodig, maar houd de pan wel constant in beweging om te voorkomen dat de aubergine aanbrandt.

Na het bakken kun je de auberginestukjes kruiden met peper, kurkuma, paprikapoeder, gedroogde Italiaanse kruiden of verse basilicum. Zout is niet meer nodig. We vinden de aubergineblokjes heerlijk naast een simpele pasta, naast een salade met een stukje brood of als groente bij een visgerecht. Zoals bijvoorbeeld deze gerechten:

Aubergine parmigiana

Een Italiaanse klassieker die het altijd goed doet. Zeker met dit fantastische recept!

aubergine krokant

Frisse aubergines met munt en yoghurt

Zeker in de zomer vinden we het heerlijk om te dineren met een frisse salade. Zie je jezelf al lekker in de tuin zitten met een bordje eten? Al kun je dit recept ook prima gebruiken als bijgerecht natuurlijk.

aubergine krokant

Ratatouillespies met basilicumolie

Basilicumolie? Jazeker, deze smaakmaker gaat erg goed samen met krokante aubergine. Probeer maar eens uit met dit recept. Als je een beetje extra maakt heb je meteen een heerlijke lunch voor de volgende dag die gegarandeerd voor jaloerse blikken bij je collega’s zorgt.

aubergine ratatouillespies met basilicumolie