Voordat we je uitleggen waarom je verse boerenkool wilt gaan masseren, vertellen we je eerst meer over deze superfood. De bekende Hollandse bladgroente is namelijk hartstikke gezond. Boerenkool heeft tal van gezondheidsvoordelen en zit vol goede voedingsstoffen. Zo bevat boerenkool een hoog ijzergehalte, veel calcium (meer dan melk!), veel krachtige antioxidanten en een grote hoeveelheid vitamines K, A & C.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Boerenkool masseren

Dat er met de bladgroente veel meer mogelijk is dan alleen stamppot boerenkool maken, wisten we al lang. Je kan bijvoorbeeld ook super lekkere salades met deze bladgroente maken zoals de (ontbijt)salade Los Angeles. Maar wist je ook al dat boerenkool het allerlekkerst is als je ‘m masseert? Dit komt de textuur en smaak van de groene groente ten goede. De bladeren van de boerenkool hebben van zichtzelf een grove en ietwat harde textuur door de vele vezels die de groente bevat. Door de boerenkool te masseren, worden deze vezels gebroken. Door het masseren krijgt de boerenkool een zachtere textuur en betere smaak. Dit proef je niet alleen, maar kan je ook zien aan de bladeren. De kleur van de kool is na het masseren donkerder.

De masseer-techniek

De makkelijkste manier om boerenkool te masseren is simpelweg met je handen. Doe hiervoor de stukken boerenkool in een kom, voeg hier een scheutje olie, citroensap en een snufje zout aan toe en begin met het kneden van de kool. Voor het beste resultaat masseer je de boerenkool een paar minuten. Geen zin in handwerk? Met een mixer kan het ook. Na het masseren van de boerenkool kan je er een lekkere salade of boerenkoolstamppot mee maken. Bereidt de de groente verder zoals je gewend bent, bijvoorbeeld in deze recepten met boerenkool.

> naar het recept voor (ontbijt)salade Los Angeles

boerenkool masseren

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten met boerenkool