Advertentie
Toegegeven: je kunt de citroen natuurlijk opensnijden en uitknijpen. Het nadeel daarvan is echter dat dit vaak niet zonder gespetter gaat en niet alleen het sap, maar ook de pitjes in je lekkere gerecht belanden. Gelukkig is er een veel makkelijkere en betere manier die je een hoop troep scheelt.
Citroen uitpersen zonder pers: zo doe je het
De truc, die momenteel al bijna 400.000 keer bekeken is op TikTok, is afkomstig van voedingsdeskundige Jacqui Bain. “I was today years old when I discovered you could just do this,” schrijft ze bij de video. Het enige wat je nodig hebt is een metalen vleespen of een ander stevig stokje. Maak een diep gat in de vrucht en vervolgens kun je makkelijk de citroen uitpersen. Zonder pers én zonder rotzooi achteraf. Misschien nog wel het grootste voordeel: als je niet al het sap nodig hebt, kun je de vrucht dankzij deze truc een stuk makkelijker bewaren in de koelkast.
Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bekijk hier Jaqcui’s video over een citroen uitpersen zonder pers:
@jacquibaihnDid you know this?! ?##boredathome##lemonjuice##lemonjuicechallenge##healthyfood##foodie##healthy##nutrition##nutritionist♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach
Onze tips
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Maiskolf bereiden: zo doe je dat
Roxanne