1. Snel met je citruspers aan de slag

De grootste domper die er bestaat: je hebt een citruspers gekocht en wil meteen aan de slag. Maar wacht! Het blijkt een compleet bouwpakket van angstwekkend veel onderdelen en de helft van het gewicht bestaat uit de gebruiksaanwijzing. Of, nog erger: om te kunnen starten moet je nog naar de winkel, voor batterijen of los te bestellen filters. Dat wil je niet. Van het moment dat je de doos in huis hebt tot het moment dat je een vol glas vers en kleurrijk sinaasappelsap in je handen hebt, wil je eigenlijk niet meer dan een kwartier verder zijn. De citruspers van Princess heb je binnen tien minuten aan de praat met behulp van een heldere handleiding van twee pagina’s.

2. Hoeveel sap wil je persen?

Voor die éne limoen in je curry, eens in het half jaar, hoef je geen elektrische juicer van Princess te kopen. Voor die enkele keer heb je heel veel verschillende handpersen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan zo’n mooie kersenhouten handpers. Kies bij een handpers voor een pers waarbij je de mogelijkheid hebt om te draaien in plaats van een pers die het sap eruit drukt, dat geeft meer sap als resultaat. Ben je gek op smoothies en pers je bovendien elke ochtend bij het ontbijt voor je vrouw en zeven kinderen en vol glas verse jus? Dan heb je zwaarder geschut nodig om elke druppel uit je citrusvruchten geperst te krijgen zonder er spierpijn aan over te houden. Dan is een elektrische citruspers met een stevige pershendel, zoals de Saloon Juicer, precies wat je zoekt. Overigens staat in de gebruiksaanwijzing van Princess wel dat de juicer na tien sinaasappels even tien minuten tot rust moet komen. Genoeg tijd om je geperste sapjes uit te serveren en daarna weer verder te gaan.

Princess Saloon Juicer Pro

Musthave

Princess Saloon Juicer Pro
€68,99

3. Wat wil je persen?

Ben je op zoek naar een handige pers voor alleen sinaasappels, of wil je elke mogelijke citrusvrucht de baas kunnen zijn? Van kleine limoenen tot stevige grapefruits of zelfs granaatappels? De Princess Juicer Pro is goed tegen granaatappels opgewassen met een vermogen van 300 watt, maar niet elke citruspers heeft hiervoor voldoende power. Wil je nog een stap verder gaan en ook sap kunnen maken van groenten en andere soorten fruit? Dan is een sapcentrifuge of slowjuicer meer iets voor jou. Die scheiden het sap van de pulp van de groenten. In dit licht is de naam van de citruspers van Princess wat ongelukkig gekozen, de Saloon Juicer Pro waagt zich alleen aan citrusvruchten en granaatappels en niet aan groenten of andere soorten fruit.

4. Geen geknoei in jouw keuken

Je herkent dat wel, je perst één citroen en voor je het weet plakt de hele keuken, ben je het pulp een kwartier aan het afkloppen boven de prullenbak en kun je daarna met de afwas beginnen. Let er daarom op dat de onderdelen van de citruspers gemakkelijk los te halen zijn en kies voor een citruspers waarbij het sapreservoir gemakkelijk afneembaar is, zodat niet de helft van het sap over de rand klotst terwijl je het reservoir van de citruspers probeert af te koppelen. De Juicer van Princess heeft geen reservoir maar schenkt het sap rechtstreeks in je glas. Let bij je aankoop dan op een schenktuit die een stop heeft zoals de Saloon Juicer, want je wilt niet dat hij verder drupt wanneer je je glas onder het apparaat vandaan haalt. Ook handig: een citruspers waarbij de perskegel en het sap-reservoir goed afgedekt zijn met een kap of een deksel, wat bijvoorbeeld voorkomt dat fruitvliegjes de weg naar je sap weten te vinden. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de onderdelen in de vaatwasser kunnen.

5. In de keuken of in de kast?

Heb je de ruimte in je keuken? Dan zoek je misschien naar een mooie blikvanger op je aanrecht. Dan is een mooi stevig apparaat met een solide voet, zoals de Saloon Juicer Pro van Princess je eyecatcher. Woeker je al om je koffiezetapparaat en waterkoker een plekje te geven? Dan zet of leg je de citruspers na gebruik misschien liever op een plank of in de kast. Bedenk dus vooraf waar je de citruspers neer wil zetten en meet op hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Houd ook rekening met het gewicht. Wil je hem vaak en gemakkelijk verplaatsen, dan is een zwaar apparaat niet wat je wilt.

6. Wat mag je citruspers kosten?

Afhankelijk van je wensen is een citruspers verkrijgbaar van een handpers voor zo’n vijftien euro tot een sinaasappelpers waar volautomatisch de sinaasappels vanuit een mandje zichtbaar de machine doorlopen, voor zo’n vijftienhonderd euro. Dus bedenk vooraf goed wat je wilt, dan word je niet teleurgesteld en kun je zonder zorgen lekker genieten van jouw glaasje vitaminen. Proost!

De Saloon Juicer Pro van Princess haal je voor €68,99 in huis.

Bestel je een Princess Juicer ter waarde van minimaal €49,95 voor 31 mei 2021? Dan krijg je een Princess armbandje cadeau.