Zowel couscous als parelcouscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe en zijn enorm veelzijdig te gebruiken. Als je de twee naast elkaar legt, valt het je meteen op dat parelcouscous een stuk groter is. Ook kom je ze in andere recepten tegen: couscous wordt veelgebruikt in Marokkaanse en andere Noord-Afrikaanse gerechten, terwijl parelcouscous vooral in het Midden-Oosten erg in trek is. In landen als Jordanië, Libanon, Palestina en Israël zijn ze gek op deze koolhydraatbron.

couscous parelcouscous verschil

Parelcouscous

Verschil tussen couscous en parelcouscous: bereidingswijze

Het verschil tussen couscous en parelcouscous zit hem ook in de bereidingswijze. Het voordeel van couscous is dat het super snel klaar is: je laat het even een paar minuten wellen in kokend water en klaar is kees.

In tegenstelling tot couscous, laat je parelcouscous wél koken. Na ongeveer tien minuten kun je hem op tafel zetten.

Verschil tussen couscous en parelcouscous: smaak

Een ander verschil tussen couscous en parelcouscous is de smaak. Waar de kleinste van de twee vrij neutraal is en erg geschikt is om tal van kruiden toe te voegen, heeft parelcouscous een vollere, zachte smaak. Ook is de Midden-Oosterse favoriet wat kleveriger. Benieuwd geworden? Probeer dan de volgende recepten en kies jouw favoriet:

1. Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing

Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing

2. Couscous met peterselie en abrikozen

Couscous met peterselie en abrikozen

3. Lamssteaks met parelcouscous

lamssteaks met parelcouscous

4. Ontbijtbowl met biet en halloumi

ontbijtbowl biet