Currypasta

Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken. Dat is niet alleen lekker maar vaak ook nog heel makkelijk en gezond. Daarom delen wij een basisrecept voor currypasta zodat jij altijd thuis de lekkerste curry’s kan maken.

Wil je gratis de beste basisrecepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept currypasta

Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet. De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Om aankomende week de onderstaande heerlijke curry-recepten mee te maken bijvoorbeeld!

> naar het recept: currypasta

rode peper snijden

Lamsfilet met curry

Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!

> naar het recept: lamsfilet met curry 

lamsfilet met curry

Rendang

Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.

> naar het recept: rendang

currypasta maken

Curry met bonen

Liever wat meer groenten? Dan is deze currypasta met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!

> naar het recept: curry met bonen 

curry met bonen

Lees ook: Deze heerlijke curry recepten wil je vandaag nog maken