De perfecte croissants bakken
Zelf croissants maken is best een werkje. Niet per se moeilijk, maar wel tijdrovend. Laagje voor laagje bouw je het deeg op en tussendoor wacht je geduldig tot de volgende stap.
Ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Tijd
Als je je eigen croissants gaat maken, zal je veel moeten wachten. Je moet het deeg namelijk laten rusten, rijzen of koelen in de koelkast voordat je door kan gaan met de volgende stap. Deze stappen zijn noodzakelijk, dus sla ze zeker niet over. Croissants maken kost veel tijd, maar dat maakt het juist een prefect weekendproject. Het werken met verse deeg is heerlijk ontspannend en de geur van versgebakken croissants maakt de inspanning meer dan de moeite waard.
Laagjes
Door het deeg met de boter meerdere malen uit te rollen, op te vouwen en weer uit te rollen creëer je al die heerlijke laagjes in het deeg.
Tweede rijs
Laag het deeg nogmaals goed rijzen voordat je de rolletjes in de oven schuift. Zo krijg je heerlijk, luchtige, mooi gerezen croissants.
Zelf croissants bakken
Ben je enthousiast geworden? Bon! Met dit recept maak je namelijk je eigen croissants. Krantje en kop koffie erbij en je hebt het perfecte weekendontbijt!
> naar het recept: croissants maken
Geen tijd om zelf te bakken? 7x croissants uit de supermarkt getest