Overgebleven & afgebakken croissants

Niets zo lekker als versgebakken croissantjes op zondagochtend. Uit enthousiasme bakken wij er het liefst zo veel mogelijk af. Maar wat nou als je ogen groter zijn dan je maag en er maandagochtend nog overgebleven croissants in je keukenkastje liggen? Die kan je natuurlijk gewoon opeten of je maakt er wat anders lekkers mee. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete recepten met overgebleven croissants op een rijtje gezet.

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Afgebakken croissants invriezen

Volgens het Voedingscentrum kun je croissants twee dagen in de keukenkast bewaren. Daarna worden ze al snel minder knapperig en wat muf. Maar wist je dat je ze ook langer kan bewaren door ze in te vriezen? Zo kan je ze tot wel een maand bewaren. Laat ze hiervoor goed afkoelen en stop ze in een diepvrieszakje. Zorg ervoor dat je de Franse bladerdeegbroodjes niet in elkaar drukt, dan gaat de luchtigheid verloren.

Wentelteefjes van croissant

Heb je overgebleven croissants van gisteren? Verander ze in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes! Dit recept is echt een redactiefavoriet, vooral omdat je hierdoor twee dagen van croissants kunt genieten. Bak er op dus op zondag vooral vier (of zes, of acht, net hoeveel trek je hebt) af en bewaar er een paar om de volgende dag om te toveren tot deze waanzinnige wentelteefjes.

> naar het recept: wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen

Wentelteefjes van croissant

Ovencroissants

Wat is nog lekkerder dan een croissantje? Een ovenschotel met croissants, ham en kaas om samen te delen! Dit is een ideaal gerecht om oude croissants op te maken. In de oven worden ze weer zo knapperig als vers. Stiekem is deze hartige ovenschotel nóg lekkerder dan een gewoon croissantje ham-kaas.

> naar het recept: ovencroissants

Ovencroissants met ham en kaas

Croissant-pudding met bramen

Heb je weleens een croissant-pudding gemaakt? Deze variant met bramen is heerlijk! De combinatie van bramen, custard en croissants zorgen ervoor dat deze pudding hét ultieme ontbijt is. Eerst uitslapen en dan goed ontbijten met een kop koffie en dit recept. Vers sapje erbij en je weekend kan niet meer stuk!

> naar het recept: croissant-pudding met bramen

Croissant-pudding met bramen 1 overgebleven croissants

Lees ook: Vijf gerechten die je kunt maken met croissantdeeg