Advertentie
Eiersalade maken
Of je nou de paasbrunch aan het voorbereiden bent of zin hebt in lekker broodbeleg tijdens de lunch: eiersalade kan altijd. Natuurlijk kun je die in de supermarkt kopen, maar zélf eiersalade maken vinden wij eigenlijk het allerlekkerst. En dat is helemaal niet moeilijk, kijk maar!
Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gebruik hardgekookte eieren
Wanneer je eiersalade gaat maken, moet je eerst op de juiste manier eieren koken. Je kunt het beste hardgekookte eieren gebruiken. Van zachtgekookt ei word je salade namelijk al snel een papje, en daar wordt niemand blij van. Hardgekookte eieren kun je zowel grof hakken als heel fijn snijden of zelfs door een zeef halen voor je ze door de salade mengt. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.
Varieer met smaken
Wil je eens variëren op de klassieker? Voeg eens wat fijngesneden augurk of kappertjes toe. Geef de eieren een beetje pit met een fijngehakt chilipepertje, een snuf (gerookte)paprikapoeder of een theelepel mosterd. Ook lekker: een scheutje worcestershiresaus of snuf kerriepoeder. Wat verse dille werkt ook goed, helemaal wanneer je de eiersalade serveert met gerookte zalm bijvoorbeeld. Normaal gesproken wordt eiersalade vaak gemaakt met mayonaise, maar als je een wat lichtere variant wilt kun je ook kiezen voor Griekse yoghurt of kwark.
Hoe serveer je het?
Natuurlijk kun je je zelfgemaakte salade zo op een toastje, een cracker of op een snee (geroosterd) desembrood serveren, maar eiersalade combineert ook heel goed met gerookte zalm, plakjes avocado, ham of gebakken bacon. Voeg deze smaakmakers dus zeker eens toe aan je toastje.
Hoe bewaar je het?
In een afgesloten bakje kun je een zelfgemaakte salade zo’n drie dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is een minder goed idee daar wordt de salade snel papperig van.
Recepten om zelf eiersalade te maken
Heb je er zin in gekregen? Dat komt goed uit. Met onderstaande recepten kun je direct aan de slag en thuis je eigen eiersalade maken.
Eiersalade basisrecept
Klassieker dan dit kan het niet. Dit is hét basisrecept dat iedereen in z’n archief moet hebben.
Naar het receptZonnige eiersalade van Jamie Oliver
Wil je eens lekker variëren? Ga dan voor deze versie met dukkah en granaatappel. Zo gaat deze salade nooit vervelen.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken
Couscous maken: zo bereid je de lekkerste couscous
Rode bieten koken: zo doe je dat
Venkel snijden: zo doe je dat!
Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Hoe wordt champagne gemaakt: waarom is het zo duur, en het kan ook goedkoper?
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Waarom staat er geen jaartal op een fles champagne?
Ouderwets lekkere advocaat maken: zo doe je dat
Wortels koken: hoe lang doe je dat?
Snijbonen koken: hoe lang doe je dat?
Tips en recepten voor champignons bakken
Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?
Zelf scones bakken: recepten en tips
Lemoncurd maken: zó doe je dat
Zo makkelijk is zelf popcorn maken
Anne Mebelder
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?