Foodies kerstbrood over? Maak wentelteefjes!

Wentelteefjes zijn de eeuwenoude remedie om oud brood op te maken. En ja hoor, ook het Foodies kerstbrood is hier uitermate geschikt voor. Hoe je de wentelteefjes van het Foodies kerstbrood maakt? Hier komt-ie:

Je hebt nodig:

  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • boter (om in te bakken)
  • 6-8 plakken Foodies kerstbrood
  • poedersuiker, crème fraîche en/of vers fruit (voor erbij)

Bereidingswijze:

Kluts de melk met de eieren in een kom en schenk het mengsel in een schaal. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan. Doop telkens 2-3 plakken brood ca. 30 seconden per kant in het mengsel en bak in de hete koekenpan aan beide kanten goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met een lepel crème fraîche en vers fruit naar smaak.

Wentelteefjes

Restjes kerstbrood over? Maak broodpudding!

Je hebt nodig:

  • boter
  • 200 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 el suiker
  • 6-8 plakken Foodies kerstbrood (ca. 250 g)
  • evt. 2 el amandelschaafsel en 2 el gehakte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een ovenschaal (ca. 23×23 cm) in met boter. Kluts de melk met de eieren en de suiker in een kom. Snijd iedere plak kerstbrood in vieren en verdeel de stukken brood over de ovenschaal. Schenk het mengsel over het brood en bestrooi eventueel met het amandelschaafsel en de chocolade. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.

Lees nu ook:

Wat te doen met oud brood? Dit zijn de beste recepten

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.