Fried food

Gefrituurd eten, of fried food zoals ik het liever noem, is een goede afsluiter. Een frietje kapsalon blijkt een goede afsluiter van een avondje stappen; sommigen gaan zelfs voor een discodel (een frikandel met mayo en discodip). De vakantie sluiten wij steevast af met een bezoek aan de McDonalds op de terugweg en de traditie wil dat we het jaar afsluiten met oliebollen of appelbeignets. Bijna iedereen houdt van gefrituurd eten. De combinatie van vet, zout, zoet en gebakken maakt dat je meer wilt. Een tikkie zondig is het ook wel, maar zo aan het eind van de avond, vakantie of het jaar moet het wel een keer kunnen. Erna volgt immers altijd de gelegenheid om een frisse start te maken en je ‘slechte’ gewoonten achter je te laten. Dus ik geef je een van mijn frituurklassiekers. Want de discodel (gadver trouwens) past niet echt in Foodies Magazine en met ouderwetse oliebollen wil ik je niet vervelen. Keep on fryin’ fried food!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gefrituurde garnalen

Wil je deze snack (noem het een voorgerecht als je wil) goed maken, dan stuur ik je wel naar de winkel om even goed te shoppen. Als eerste moet je op pad voor goede garnalen. Met goede garnalen bedoel ik hele, ongepelde garnalen. De gepelde varianten die in de supermarkt liggen zijn echt veel te waterig naar mijn mening. Bij een goede toko hebben ze meestal een aantal soorten en maten in de diepvries liggen. Ten tweede zul je ergens kataifideeg moeten vinden. Dit vind je in de Turkse winkel (of misschien ook wel in de toko). Tip van mij: kataifideeg zit meestal in een te grote verpakking, je hebt waarschijnlijk nog niet de helft nodig. Breek, als het nog bevroren is, een stuk af en laat dit goed afgedekt ontdooien. Leg de rest goed verpakt in folie weer in de diepvries. Je moet kataifideeg altijd goed afdekken want het droogt ontzettend snel uit en dan kun je er niks meer mee.

Receptuur

Pel de garnalen; ik laat de koppen en het staartje zitten, gewoon omdat ik dat mooi vind. Maak een kleine inkeping op de rug van de garnalen en haal voorzichtig het darmkanaal eruit. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Wikkel de garnalen goed strak in een pluk van het kataifideeg. Frituur de garnalen ca. 3-4 minuten in zonnebloemolie op ca. 170°C. Serveer de crunchy en sappige garnalen met avocado, tomaat, koriander, limoen en srirachamayonaise.

fried food

Lees ook: