Bereidingstijd: ca. 25 min.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 12 grote rauwe garnalen
- arachideolie – om te bakken
- 200 ml mineraalwater met koolzuur – gekoeld
- 90 g bloem
- 30 g maizena
- 1 snufje bakpoeder
Voor de dipsaus:
- 4 el rijstwijn
- 4 el sojasaus
- ½ tl rietsuiker
- 1 stukje gember – geschild en fijngehakt (voor 1 tl)
- ½ rode peper – fijngehakt
Alles in huis? Aan de slag, we gaan garnalentempura maken!
1. Pel de garnalen voorzichtig en laat hierbij het staarteinde heel.
2. Snijd de rug van elke garnaal voorzichtig in.
3. Verwijder de darm. Leg de garnalen op keukenpapier en dep ze droog. Roer de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
4. Vul een wok of een pan tot maximaal 1/3 met de olie en verhit. Schenk het mineraalwater in een kom.
5. Voeg geleidelijk de bloem, de maizena en het bakpoeder toe en klop vluchtig door.
6. Wentel de garnalen in het beslag. Test de hitte van de olie.
7. Laat de garnalen voorzichtig in porties van 3 of 4 stuks in de olie zakken. Bak niet te veel garnalen tegelij k. Bak 2-3 minuten goudbruin
8. Neem de garnalen uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de dipsaus.
Per portie: ca. 439 kcal
29 g eiwit | 16 g vet | 37 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Foto’s: David Munns Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe