Ga glutenvrij bakken deze kerst

Krijg je deze kerst gasten met een glutenvrij dieet? Geen zorgen, wij helpen je glutenvrij te bakken deze kerst. Deze recepten zijn perfect voor iedereen die tot de groep van mensen met glutenintolerantie behoort of graag glutenvrij eet. Wij zetten ter inspiratie drie heerlijke baksels op een rij, van kerststol tot kersttaart. Wil je liever wat anders glutenvrij bakken voor kerst? Martina legt je uit hoe: zo vervang je tarwebloem om je baksels glutenvrij te maken.

1. Glutenvrije clementine-yoghurttaart

Maak plaats voor de showstopper van de avond! Bestrijk als decoratie clementines en kruidentakjes lichtjes met geklopt eiwit en wentel ze in suiker. Laat een half uurtje drogen en je prachtige taart kan op tafel.
clementine-yoghurttaart

2. Glutenvrije kerststolbites

Een van onze favoriete glutenvrije bakrecepten voor kerst: deze onweerstaanbare bites van kerststol. Leuk om uit te delen aan vrienden en familie bij de koffie.

glutenvrij bakken kerst

3. Glutenvrij bakken: kerst taartjes met meringue

Traditioneel gaat mincemeat in mincemeat pie, maar ook in deze prachtige kersttaartjes met meringue komt het vruchtenmengsel goed tot zijn recht. Al klinkt het voor ons wat gek in de horen, mincemeat word in Engeland erg vaak gebruikt.

glutenvrij bakken kerst

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.