Perfecte gehaktballetjes

Iedereen heeft wel een eigen recept voor perfecte gehaktballetjes. De één doet er wat meer broodkruim in, de ander een extra ei en weer een ander zweert bij paneermeel. Lindenhoff-slager Bert zet de beste tips op een rijtje, zodat je gegarandeerd de lekkerste gehaktballetjes letterlijk in een handomdraai maakt!

Lekker gehakt

De lekkerste gehaktballen draai je met dagvers half-om-half gehakt – bijvoorbeeld het gehakt van Baambrugs Big en Gasconne rund van Lindenhoff. Door deze soorten te combineren, krijg je veel smaak van het rundvlees en zorgt het varkensvlees voor een zachte textuur en goede binding. Nog verser? Maal het gehakt dan zelf. Gebruik het liefst vangvlees, de stevige flank, van een 2-jarig rund. Let op dat je het vlees niet te fijn maalt om de structuur te behouden.

Perfecte gehaktballetjes

Goed gebonden

Voor een smakelijke gehaktbal gebruik je naast goed vlees ook een ei en brood. Dagverse eieren zijn natuurlijk het lekkerst en deze zorgen voor de beste binding. Het brood mag daarentegen juist oud zijn – dit is droger en kan dus makkelijk verkruimeld worden.

Klaar is klaar!

De ingrediënten moeten uiteraard goed gemengd worden, maar klaar is klaar. Kneed dus niet te hard of te lang, want dan wordt het mengsel te stijf en je wil juist in een lekkere malse gehaktbal happen.

Gehaktballetjes

Ballen braden

Gehaktballen bak je niet, maar die braad je! Dit betekent dus niet op hoog vuur, maar juist langzaam en gelijkmatig garen, zodat de gehaktbal aan alle kanten mooi bruin is. Ben je niet gehecht aan de vorm, maar wel aan je tijd? Druk de ballen dan iets platter, dan zijn ze sneller gaar.

Draaien

Let er bij het braden op dat je de gehaktballen goed blijft draaien – rond en rond tot ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Ben je helemaal rond geweest, dan mag de gehaktbal rustig in de pan verder braden tot deze vanbinnen gaar is.

Zelf aan de slag met het gehakt van Lindenhoff? Bestel de ingrediënten op Lindenhoff.nl en laat ze bij je thuisbezorgen.

Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.