Advertentie
1. Directe/indirecte hitte
Door de kolen naar een zijde van de barbecue te schuiven of alleen de branders van een zijde aan te zetten, creëer je verschillende hittezones op je barbecue. Je hebt zo meer controle over het garingsproces, omdat je het eten kunt verplaatsen.
2. Deksel dichtlaten
Moderne barbecues hebben een thermometer in het deksel. Ze fungeren met het deksel gesloten als een oven. Met het deksel dicht bouwt de barbecue genoeg hitte op om de kip door en door te garen.
3. Rusten
Na de hitte van de barbecue heeft je vlees even tijd nodig waarin de sappen kunnen herverdelen. Laat de kip ca. 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
4. Zouten
Door de kip voor het grillen in te wrijven met een rub die zout bevat, onttrek je vocht uit het vel, waardoor het knapperiger wordt. Het zout- en specerijenmengsel geeft bij het marineren al smaak af aan het vlees.
5. Grillen inclusief bot
Botten geleiden de hitte van de barbecue, waardoor het vlees gelijkmatiger gaart. Ook zorgen ze ervoor dat het vlees minder snel
uitdroogt. De kipfilet is mager vlees. Door hem aan het bot te laten en op het bot te grillen, gaart hij langzamer en gelijkmatiger. Door de kippenborst aan het einde om te draaien en op de huid te grillen, wordt het vel ook knapperig.
6. Gril de poten apart
Kip heeft twee soorten vlees, wit en donker. Donker vlees heeft iets meer smaak en heeft langer de tij d nodig om te garen. Wit vlees droogt snel uit wanneer je het te lang gaart.
©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & Foodstyling: Adam Bush Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farouhar
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.