Hoe open je oesters?

Niets is lekkerder dan dit eetbare weekdier. Bij haast elk restaurant vind je deze lekkernij op de kaart. Vaak worden ze ready to eat geserveerd, je hoeft ‘m alleen maar naar binnen te slurpen. Wist je dat je ook zelf oesters kan rapen in Zeeland? Zeker een tip om eens te doen, het geeft je een onvergetelijke dag. En hoe tof is het om je eigen geraapte oesters te eten? Verser krijg je ze niet. Dan begint het. Hoe open je oesters? Wij hebben het antwoord!

Daar waar je in een restaurant alleen maar hoeft te eten en genieten moet je ze nu opeens zelf open maken. En dat is nogal een klusje. Makkelijker gezegd dan gedaan, of toch niet? Wij maakten speciaal voor jullie deze video, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je oesters opent.

Met deze video leer je in vier duidelijke stappen hoe oesters openen in zijn werk gaat. Het enige wat je nodig hebt zijn een theedoek, een oestermes of een ander klein mes met een zwaar lemmet, en natuurlijk een heleboel oesters!

Recepten met oesters

Als je eenmaal door hebt hoe je oesters opent is het easy peasy natuurlijk. Om je wat inspiratie te geven verzamelden we de lekkerste recepten met oesters. Zet de bubbels maar alvast koud!

Oesters met sjalottenvinaigrette

hoe open je oesters

Recept: oesters Kilpatrick uit de Titanic

oesters_titanic

Oesters met sherrygranita

oesters

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.