Je herkent het vast wel: je staat klaar in de keuken om het avondeten te maken en begint met het fijnsnijden van de ui. Klinkt makkelijk, maar vaak valt de groente tijdens het snijden uit elkaar en is het lastig om mooie dobbelsteentjes van dezelfde grootte te krijgen. Tenminste, als je deze methode nog niet kent. Daarna wordt het snijden een ei..eh, uitje.

Lees ook: snijd jij je paprika al je hele leven verkeerd?

Snel en makkelijk uien snijden

Waarschijnlijk doe je het nu als volgt: je verwijdert de uiteinden, halveert hem en snijd hem vervolgens fijn. TikTokgebruiker @hensmithh deed het ook altijd op deze manier, tot hij ontdekte dat het veel simpeler kon. Tegenwoordig snijd hij zijn uien in kwartjes en laat hij het kontje eraan zitten. Door het kwartje tussendoor te draaien, krijg je perfecte, gelijkmatige dobbelsteentjes. Zelf proberen? Bekijk de video van @hensmithh en er gaat een wereld voor je open.

Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

@hensmithh##foodhack##cookinghack##onion##newuser♬ original sound – hensmithh