Ingelegde bieten

Ingelegde bietjes zijn lekker zoetzuur. Niet zonder reden, want de bietjes maak je in met een mengsel van azijn en suiker. Hiervoor gebruiken wij graag de 3-2-1-regel wanneer we iets pekelen: 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water of, in dit geval, kookvocht. Volgens ons creëert dit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, is het heel belangrijk om de potten goed te steriliseren, omdat je anders wellicht je pekelvocht in een pot vol bacteriën schenkt, waardoor je creatie bederft en je tijd en ingrediënten verspild zijn. Let hier dus altijd goed op, om verspilling te voorkomen.

Ook iedere week de lekkerste tips, verhalen & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

ingelegde bieten maken

Ingelegde bieten maken

Zelf ingelegde bieten maken is niet moeilijk, je moet alleen net even weten hoe het moet. Wanneer je het onderstaande recept stap-voor-stap volgt, komt het helemaal goed! Je kunt het recept voor ingelegde bieten ook gebruiken om andere groenten te pekelen. Bedenk bij het kiezen van groenten om in te leggen of je uiteindelijk knapperige of zachte groenten wil. Wij hebben ervoor gekozen de bieten eerst te koken, maar komkommers en wortels kun je ook rauw inleggen, voor een knapperig resultaat.

> naar het recept: ingelegde bieten

Ingelegde bieten

Recepten met ingelegde groenten

Heb je ingelegde bieten, of andere groenten, gemaakt? Dan kun je dit verwerken in allerhande gerechten. Voeg de zoetzure groenten bijvoorbeeld toe aan een broodje, salade of eet de knapperige groenten als snack op een picknickplank.

> naar het recept: gerooktemakreelpaté met komkommer en ingelegde rode biet

Gerooktemakreelpaté met komkommer en ingelegde rode biet

Lees ook: Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom