Soep te waterig

Heb je eindelijk een heerlijk recept voor soep gevonden, is de soep te waterig als klaar bent. Help, wat nu?! Wij helpen je graag en zetten de beste tips voor je op een rijtje. Waarschijnlijk hoef je geeneens naar de supermarkt en heb je de meeste ingrediënten om soep in te dikken gewoon in huis. Zo serveer je gegarandeerd soep zoals jij ‘m graag wilt. Eet smakelijk!

Wil je iedere week gratis handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Soep dikker maken: dit kun je doen

Til je de deksel van de pan en is je soep te waterig of te dun? Geen nood, wij hebben vier tips om je soep dikker te maken. Zo zet je alsnog dé perfecte soep op tafel, zonder dat je soep te dun is. Heerlijk na een lange dag om mee op te warmen, of niet?

1. Roer wat room door je creatie. Hierdoor zal jouw verwarmende gerecht niet alleen wat dikker, maar ook romiger worden. Smullen!

2. Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is.

3. Is je soep te waterig of te dun? Een klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Let op: hierna mag je de soep niet meer laten koken.

4. Als laatst kun je ervoor kiezen om een beurre manié maken. Dit is een gegaarde roux van boter met bloem. Roer hem door de hete soep en laat hem vervolgens nog circa 5 minuten koken. That’s it!

Tips tegen te waterige soep

Lees ook:

5x deze soep wil je vandaag nog maken

Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten

Dit zijn de lekkerste recepten voor eenpansgerechten