Kaas opkloppen
Van opgeklopte ricotta tot geitenkaas: we zien het steeds vaker voorbijkomen. Maar waarom dan? Het opkloppen van kaas wordt meestal gedaan om romigheid te creëren. Door het kloppen verandert de textuur en krijg je een lichtere en luchtigere consistentie. En dat smaakt héél erg goed. Dat bewijzen de onderstaande recepten wel! Daarbij is het opkloppen van kaas een goede manier om andere smaken toe te voegen. Want door het opkloppen, kun je de kaas gemakkelijker laten smelten, waardoor het eenvoudig te mengen is met andere smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan verse kruiden, specerijen of een zoete toets.
Wil je ook iedere week gratis de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kun je alle kaas opkloppen?
Nee, niet alle kazen zijn even geschikt om op te kloppen. Hardere kazen zoals Parmezaanse of oude kaas zijn wat minder geschikt vanwege hun drogere en dichtere textuur. Zachte, romige kazen zoals roomkaas, mascarpone of geitenkaas zijn door hun zachte textuur heel geschikt om op te kloppen. Je maakt er bijvoorbeeld onderstaande recepten mee:
Erwtenravioli met opgeklopte ricotta
Door de zachte textuur is ricotta heel geschikt om op te kloppen. Dit maakt de kaas luchtiger en dus romiger. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat dit onwijs goed samengaat met een bord vol verse pasta.
> naar het recept: erwtenravioli met opgeklopte ricotta
Sticky broodkrans met opgeklopte geitenkaas
Ook als dip doet opgeklopte kaas het goed. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze sticky broodkrans met opgeklopte geitenkaas? Dat kan niet anders dan een succes worden op je volgende borrelavondje!
> naar het recept: sticky broodkrans met rode ui, tijm en opgeklopte geitenkaas
Geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta
De techniek komt niet alleen de smaak ten goede, ook de looks. Want hoe mooi is deze salade? De opgeklopte feta staat een stuk chiquer dan blokjes witte kaas.
> naar het recept: geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta