Artisjok snijden

  1. Snijd de artisjok net voor het midden, vanuit de steel gezien, doormidden met een broodmes. Het is de bedoeling dat de meeldraden van de bloem er afgesneden worden.
  2. Snijd de steel van de artisjok. Bij kleine artisjokken kun je eventueel een stukje van de steel laten zitten.
  3. Snijd rondom de blaadjes van de artisjok, zodat alleen de bodem overblijft. Als er nog een stukje steel aan de artisjok vastzit, wordt de steel ook ‘geschild’. Gebruik hiervoor een tourneermesje (een schilmesje met een ronde snede).
  4. Verwijder het hooi (de haartjes op de bloembodem) en schep met een scherpe lepel het artisjokhart (de bloembodem) uit de artisjok. Verwerk het artisjokhart daarna meteen, of leg hem in een bak met koud water en wat citroensap, want de groente verkleurt binnen enkele seconden.
  5. Verwerk het artisjokhart daarna meteen, of leg hem in een bak met koud water en wat citroensap, want de groente verkleurt binnen enkele seconden.

Bekijk hier alle foodies recepten met artisjok.